четвер, 28 травня 2015 р.

Напередодні закінчення навчального року Буський портал попросив керівника відділу освіти Буської РДА Богдана ГЛУХОВЕЦЬКОГО підбити підсумки:

– 29 травня у всіх школах Буського району пролунає Останній дзвоник. А наступного дня, 30 травня, в одинадцятикласників пройдуть випускні вечори.
   Протягом 2014-2015 навчального року на території Буського району функціонувало 44 загальноосвітні навчальні заклади, з них:шкіл І ст. – 12 (174 учні); шкіл І-ІІ ст. 16 (966 учнів); шкіл І-ІІІ ст. 15 (3773 учнів).
   Навчально-виховний процес у школах району здійснюють 755 вчителів. З них учителів методистів – 19, старших учителів – 153, з вищою категорією – 316, з І категорією – 118, з ІІ категорією – 68, спеціалістів – 90. Нагороджені знаком «Відмінник освіти України» – 20 учителів, Почесною грамотою МОН України – 6.
   Успішно склали 327 учнів 11-го класу основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання з української мови, яка була для них обов’язковою. За результатами ЗНО 2015 року з 33-х претендентів на отримання атестатів з відзнакою (для нагородження золотою та срібною медаллю), з них 86% підтвердили свої знання.
    У період з 12 травня по 21 травня цього року було проведено державну підсумкову атестацію у 4-х класах ЗНЗ району з трьох предметів: української мови, читання та математики. Завдання для ДПА складали вчителі початкових класів. Ця державна підсумкова атестація проходила у вигляді звичайної контрольної роботи.
   З 2 червня буде проходити державна підсумкова атестація для 477 учнів 9-х класів з трьох предметів: української мови, математики та предмета за вибором навчального закладу.
    Цікавим фактом можна відмітити подію про проведення на території Буської ДЮСШ та міського парку імені Івана Франка освітянами району районного етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), в якій взяли участь 14 команд шкіл І-ІІІ ступенів. Під час проведення заходів були присутні голова Буської районної ради Володимир Замроз, перший заступник голови РДА Микола Чучман, заступник голови РДА Наталія Сервило, заступник голови районної ради Михайло Гаєвський.
   За сприяння районної організації ветеранів участь у проведенні ігор взяли військовослужбовці Золочівського навчального центру Національної гвардії України. Переможцем стала команда Буської загальноосвітньої школи № 2, які будуть захищати честь Буського району в ІІ-му (обласному) етапі цієї гри.
   У м. Львів 30 березня 2015 року (ЛОДЕНЦ) проходив обласний етап конкурсів «Юний дослідник» та «Новаторство і винахідництво». Від НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.» під керівництвом вчителя біології Ковальчук Галини Семенівни у конкурсах взяли участь: «Юний дослідник» – учениця 6 класу Новик Софія; «Новаторство та винахідництво» – учень 9 класу Крушельницький Андрій. За результатами журі учні посіли призові місця: Крушельницький Андрій – І місце, Новик Софія – ІІІ місце.
   27 квітня у м. Києві відбувся конкурсний захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. У ньому взяли участь 17 школярів з різних куточків України. Приємним є те, що серед них був і учень 9 класу НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ст.» Буського району Андрій Крушельницький. Під час захисту роботи на тему «Особливості кристаломорфології кварцу типу «мармароських діамантів» з еоценових відкладів (Воловецький район, Закарпатська область)» Андрій зумів своєю такою вже недитячою ерудованістю та мудрістю здивувати строге журі. Підтвердженням цього є заслужене конкурсантом І місце. А особливою нагородою є призначення Президентської стипендії та цінний подарунок від народногодепутата України Миколи Томенка – ноутбук.
   У березні 2015 року успішно завершився ІІІ етап Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, що приніс переконливу перемогу учням загальноосвітніх шкіл Буського району, з якими плідно працювали вчителі-предметники, ставлячи перед ними найвищу планку у здобутті знань.
   Так, учень 11 класу Сторонибабської ЗОШ І-ІІІ ступенів Григорій Квасниця став переможцем з правознавства (вчитель Геряк О. В.), а з французької мови – дев’ятикласниця Побужанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ірина Савчук (вчитель Михайлович О.К.) – ІІ місця; ІІІ-і місця посіли: з географії - учениця 8 класу НВК «Куткірська ЗОШ І-ІІ ступенів» Софія Березюк (вчитель Лещишин Н. О.), восьмикласник Дмитро Мавдрик з НВК «Буська ЗОШ І ступеня – гімназія імені Є.Петрушевича при ЛНУ ім. І. Франка» (вчитель Гораєцька І. П.), учень 9 класу НВК «Топорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Андрій Крушельницький (вчитель Біжко Н. В.).
   З екології учень 11 класу НВК «Задвір’янська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Юрій Залуцький (вчитель Баран О. В.) так само підтвердив добрі знання, набуті в школі (ІІІ місце). Треті місця – за ученицею 10 класу НВК «Андріївська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Іриною Клочник – з економіки та одинадцятикласницею НВК «Буська ЗОШ І ступеня – гімназія ім. Є.Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка Олесею Дякун – з інформаційних технологій (вчитель Рапава Н. Г.).
   З 10 призових місць – 2 других, 8 третіх, завойовані учнями ЗНЗ Бущини, а це означає, що  перемогла чітко напрацьована система наполегливої педагогічної роботи з обдарованою учнівською молоддю, яка своїм потягом до глибоких знань засвідчує любов не тільки до предмета, але й до Батьківщини, примножуючи здобутки національної школи.
   Для здобуття дошкільної освіти в районі функціонувало 13 дошкільних навчальних закладів /32 групи, 809 дітей, з них у місті – 476, у селах – 333, 16 НВК – 21 група /303 дітей/. Виховний процес забезпечують 54 вихователі.
   Для розширення мережі та збільшення охоплення дітей дошкільною освітою заплановано відкриття другої групи у дошкільному закладі «Джерельце» смт. Олесько.
     У Новому Милятині функціонує РДБ змішаного типу «Добре серце», в якому перебуває 28 дітей пільгових категорій, на повному державному утриманні.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ