суботу, 20 червня 2015 р.

5 червня Жовківський райсуд Львівської області виніс рішення у справі чотирьох бухгалтерів «Буського лісгоспу», які, за версією обвинувачення, привласнили понад 700 тис. грн цього держпідприємства. Про це повідомляє сайт Наші гроші.Львів.


  Згідно з вироком суду, з вересня 2012 року по серпень 2013 головний бухгалтер у змові з іншими бухгалтерами лісгоспу просили завідувача центрального складу і головного спеціаліста з охорони праці розписуватися у видаткових касових ордерах на видачу готівки з каси лісгоспу нібито для уникнення «понадліміту» (діяв ліміт залишку в касі 2 тис. грн).
  Ці гроші, запевняли бухгалтери, наступного ж дня будуть оприбутковані та повернуті назад у касу лісгоспу. Таким чином було видано понад 1,3 млн грн, утім до каси повернули тільки 658,5 тис. грн.
З  а версією обвинувачення, аби приховати зникнення решти (704,2 тис. грн), одна із бухгалтерів без первинних документів внесла недостовірні дані в журнал-ордер про нібито використання цих грошей на запасні частини. Другий бухгалтер внесла дані в журнал, що ці запчастини було отримано, а потім списали їх на виробництво.
   Працівники, на чиї імена виписували ордери на видачу грошей, стверджували, що коштів не отримували, лише підписували документи. Допомогти лісгоспу таким чином їх особисто переконував директор.
«Приблизно 3 рази відмовився підписувати видаткові касові ордери. У цих випадках головний бухгалтер ходила жалілася на нього директорові, після чого він викликав його до себе і переконував у необхідності підписання видаткових касових ордерів. А саме висловлював йому претензію, питаючи, чи йому тяжко підписати ці ордери? Гроші ж завтра будуть повернуті в касу. Директор переконував його своїм авторитетом», – написано у вироку.
    Головний бухгалтер своєї вини не визнала, вона стверджувала, що кошти не зникли. Водночас, де відповідні документи на підтвердження використання коштів, пояснити не змогла. Інші бухгалтери вину визнали частково – що справді через встановлений ліміт змушені були видавати і повертати гроші в касу. Однак жодних коштів не привласнювали і ніякої змови не було.
    Судді їм не повірили. Головному бухгалтеру суд призначив 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Троє інших бухгалтерів отримали по 2 роки умовно.
     Окрім того, з усіх підсудних суд вирішив солідарно стягнути 704,2 тис. грн на користь ДП «Буське лісове господарство».

4 коментарі:

  1. Невже це правда? Ото халепа перша за всю історію лізгоспу.Невже в районі дійсно почалася боротьба з корупцією?Бійтеся казнокради. Вони недарма організовували рабів на антимайдан в Київ,а потім виправдовувалися,що це неправда.Буський лісгосп це є основна гідра,яка на протязі всієї незалежності заправляла нашим районом на чолі з Максимом! Були дубочки,були добрі гуляночки,а тепер потрібно за "бабло" хоч якось відповісти!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Максим і далі працює в лісгоспі на посаді заст. директора(свого похресника Яворського).

      Видалити
  2. трошки повернули грошей але схема не зминилася)))крали тай крадуть

    ВідповістиВидалити
  3. А хто так круто їх поставив на "бабло"? Може ми в рідну нашу таку патріотичну та глибоковіруючу Галичину запросимо ще одного грузина Саакашвілі,щоб допоміг нам позбутися цієї зарази,яка породила стільки перевертнів і негідників,що дякуючи буському порталу,буському радіо,хоч трохи їх на сайтах пожуримо,щоб хоча мали страх,не говорячи вже про совість,бо там де" бабло",про совість не говорять.Має своїх буських"баблоїдів".Плюють їм в очі,а вони кажуть,дощ падає!!!
    До речі в Одесі Саакашвілі наводить порядок з галичанами,одеські бандюки і злодіі всіх мастей не знають,що то таке робиться.А збираємося когось вчити,потрібно із себе починати!!!

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ