понеділок, 8 червня 2015 р.

Одна з найбільших проблем Буського району – погані дороги. Великі ями, розбиті бордюри заважають не лише пішоходам, а й завдають чималої шкоди автотранспорту. Нищаться колеса, автомобілі й автобуси їздять надто повільно, адже ледь пересуваються по розбитих дорогах.

  Через це у Красному 17 вересня 2013 року громада не витримала наруги чиновників і перекрила рух по дорозі Т-18-06 Рівне – Млинів – Буськ – Перемишляни біля залізничного переїзду. До протестуючих приїхав на той час заступник голови Служби автомобільних доріг у Львівській області пан Баранович, перед усіма телевізійними камерами він запевнив, що дорога буде зроблена через 25 днів. Однак пройшло 25 днів і до сьогодні, ніхто нічого не робить. Громада писала звернення майже до усіх чиновників та голів ОДА, але ніхто не реагував і продовжує ігнорувати. 
   Ще одна ділянка дороги Красне-Золочів, яка теж перебуває у підпорядкуванні Служби автомобільних доріг у Львівській області, теж обіцяли відремонтувати. Навіть протягом листопада 2014 року на цій ділянці дороги було освоєно 583,2 тис. гривень. Роботи виконувало ТзОВ «Техно-Буд-Центр» (з Тернопільської області). Проте ями латали не асфальтом, а струменевим способом засипаючи їх дрібним каменем з рідкою емульсією. Тоді усі думали, що це якась нова технологія, а вийшов повний «пшик». Практично усі латки зникли протягом місяця часу (про що свідчили зроблені фотознімки). У кінці грудня від ремонту не було і сліду, тоді не раз на районній сесії піднімалося питання про те, куди ділися більше півмільйона гривень. Депутат райради Богдан Глова не раз висловлювався про притягнення винних до відповідальності, а винні – це замовник і виконавець. Після такого неякісного ремонту правоохоронні органи мали б порушити кримінальну справу. Дзуськи! Сама фірма теж не поспішала наново переробляти ремонт дороги або платити штрафні санкції.
   Журналісти Буського порталу звернулися за поясненням до керівництва Служби автомобільних доріг у Львівській області. На наш інформаційний запит начальник Служби Ю.Лазаренко відповів наступне:

   «У відповідності до Переліку об'єктів капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, ремонт яких планувалось проводити у 2014 році, враховуючи розподіл фінансування коштів спеціального фонду обласного бюджету 2013 року, на автомобільній дорозі місцевого значення О140701 Золочів – Красне були заплановані роботи з капітального та поточного ремонту в межах Буського та Золочівського районів на суму 613,301 та 1 574,1186  тис. грн. відповідно.
За результатами відкритих торгів угоди на виконання робіт з поточного ремонту вказаної дороги в обох районах укладено з ТзОВ «Техно-Буд-Центр». На ділянки капітального ремонту відкриті торги не проводились у відповідності до вимог законодавства.
У 2012 році на ділянки капітального ремонту автомобільної дороги місцевого значення О140701 Золочів – Красне, км 18+360 – км 18+650 Буського району та на ділянку км 1+330 – км 1+687 Золочівського району.
У зв'язку з інфляцією, у 2014 році проведено перерахунок кошторисної частини проектної документації.
Роботи з капітального та поточного ремонту у 2014 році проводились лише на ділянці км 1+330 – км 1+687 Золочівського району.
Роботи на вказаній дорозі в межах Буського району у 2014 році не проводились.
Роботи виконувались із застосуванням сучасних технологій інє’кційно-струменевим способом.
На момент прийняття виконаних робіт до оплати зауважень до якості виконання робіт не було.
Службою автомобільних доріг у Львівській області дано вказівку ТзОВ «Техно-Буд-Центр» провести роботи по усуненню недоліків, що виникли в наслідок експлуатації в осінньо-зимовий період 2014-2015 років, за власні кошти».
   І от, нещодавно журналістам Буського порталу в Департаменті розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації повідомили, що впродовж липня 2015 року на проблемній ділянці дороги Золочів-Красне будуть проведені ремонтні роботи.
    Згідно графіку проведення робіт ремонт дороги має відбуватися з 1 по 20 липня підрядною організацією ТзОВ «Техно-Буд-Центр» (та сама фірма, що проводила ремонт струменевим методом). Зазначимо, що на ремонт дороги Золочів-Красне з обласного бюджету на 2015 рік виділено коштів у сумі 5 184,000 тис. грн., сума фінансування по угодах – 4 220, 985 тис. грн.
      Заплановано, що впродовж липня на дорозі Золочів-Красне буде зроблено роботи з «улаштування підстилаючого і вирівнюючого шару основи з піщано-гравійної суміші, влаштування вирівнюючого шару 512т, влаштування верхнього шару покриття товщ. 5см площею 10600м2 Орієнтовна протяжність 1,514км».
Інна ГОНЧАРУК,
Роман МАТВІЮК
Фото з архіву редакції

9 коментарів:

  1. А чи не дешевше буде укласти угоду з турецькою фірмою "Онур". Як можна ставати ще раз на ті самі граблі,а потім шукати крайнього.п.районні депутати є шанс підняти свій рейтинг перед виборами до місцевих рад!

    ВідповістиВидалити
  2. Це питання по неякісному ремонту дороги Красне-Зролочів підняв депутат Богдан Глова. Він в сесійному залі Буської райради перед всіма присутніми вручив запит особисто Синютці в руки, де стверджував що саме Техно-Буд-Центр неякісно освоїв більше півмільйона коштів. Це його фото зараз у цій статті і навіть його машина на фото. І тепер також скерований щодо цього запит. І попередній анонім правий. Краще би турки робили.

    ВідповістиВидалити
  3. Попереднім співвласником Техно-Буд-Центр разом із Г. Проциком був Любомир Грегоращук, чий син Андрій Грегоращук є депутатом Тернопільської міськради від ВО «Свобода». Окрім цього депутат А. Грегоращук є зятим керівника Служби автомобільних доріг у Рівненській області Юрія Проника, який раніше обіймав аналогічну посаду в Тернопільській області. Це надруковано в нашій районці №22 21.05.15р. на стор 1. Ось чому не турки чи інші. Бо партійний дах.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. п.Б.Глова візьміть будь ласка це під свій контроль,бо гроші роздеребанять,а водії і громада району Вам будуть дуже вдячні!

      Видалити
  4. Варто прочитати,чому такий ремонт вийшов,якщо ці злодіі знову візьмуться за освоєння коштів на ремонт дороги разом із "Свобідкою" добра не чекати,бо гроші вкрадуть на вибори. Але якщо так станеться,тоді прийомка зробленої траси незалежними експертами і тотальний контроль при виконнанні робіт також незалежними спеціалістами в цій царині.п.Б.Глова це у нашому районі під силу тільки Вам і вашій команді!

    http://ord-ua.com/2009/08/24/ternopilska-sluzhba-avtomobilnih-dorig-abo-nenazherlivij-yurij-pronik/

    ВідповістиВидалити
  5. я б казав звернутися в службу автодоріг шоб шукали іншого підрядника, бо інакше перекриють дорогу і не дадуть тій фірмі робити, бо до осені буде те саме що й минулого року.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Логічно,але потрібно побачити роботу цього підрядника.Ви маєте рацію,що тільки контроль з боку місцевих депутатів. громади і спеціаліста(бажано з фірми "Онур)може вплинути на якісне виконання робіт.Бо наші " СПЕЦИ" тільки навчені вкрасти.Поки що такі реаліі на Україні!

      Видалити
    2. Про що ви пишете?! Їхню роботу ми бачили минулого року а її наслідки можна хоч кожен день споглядати. Тим більше, що в статті зазначено що роботи проводитимуться тим самим інєкційно струменевим способом. То на яку якість можна дороги надіятися? Коли вони проведуть ,,ремонт,, і освоять гроші, тоді хоч онур, хоч дідько лисий їх може перевіряти - пізно буде, шукай вітра в полі. Приписи служби автодоріг по усуненню недоліків милулорічного ремонту їм по цимбалам.
      Тому цій фірмі не треба давати робити дорогу.

      Видалити
  6. Малося на увазі подивитися на роботу іншого підрядника,а не "Техно-Буд-центр" з п.Проциком,бо злодій він і є злодій! Крім фірми " Онур"ніхто більше якісно не зробить цей ремонт.

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ