середу, 8 липня 2015 р.

Вчора на зборах ГО "Майдан Буського району" громадські активісти району прийняли звернення до Президента України та відкритий лист до кандидата на посаду голови Буської РДА Петра Мороза.

                                                                              
ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ
                             ПОРОШЕНКУ  П.О.
                                                            Копія голові Львівської ОДА
   Синютці О. М. 

Шановний Петре Олексійовичу!

Після подій на Майдані та перемоги Революції Гідності владою був задекларований Європейський вибір України та проведення кардинальних змін в кадровій політиці держави, а Вами, як Президентом України – принцип, що держава житиме по-новому.  Після таких гучних та довгоочікуваних заяв влада діями  мала б виправдати довіру людей, адже суспільство, після тисяч смертей кращих його синів та дочок,  незважаючи на війну, перебуває в очікуванні позитивних змін.
Однак, з кожним днем у нас складається враження, що для теперішньої влади нове – це трохи забуте старе.
 Підтвердженням цьому є ситуація, що склалася з кадровою політикою у районі. Адже через кулуарні домовленості та бездіяльність керівництва Львівської ОДА, а також Вашу бездіяльність чи безпринципність, незважаючи на обіцянки влади всі кадрові призначення здійснювати відкрито й прозоро, з незрозумілих нам причин, вже понад вісім місяців не призначається голова Буської районної державної адміністрації. І це в умовах військової агресії Російської Федерації, проведення мобілізації  громадян та загострення ситуації на сході України. 
 Як нам стало відомо у березні 2015 року, голова Львівської облдержадміністрації О. Синютка вніс подання про  призначення головою Буської райдержадміністрації екс-начальника Буського РВ ГУ МВСУ України у Львівській області Мороза Петра Степановича, який повністю скомпрометував себе будучи керівником міліції. При цьому таке призначення з громадськістю району взагалі не обговорювалося.
Сподіваючись на державницький підхід та мудрість Вас та інших осіб, які мають стосунок до вирішення питання призначення голови районної державної адміністрації, а також задля недопущення суспільної напруги та акцій громадського протесту, 20.03.2015 на Ваше ім’я скеровувалося колективне звернення представників політичних партій та громадських організацій району  з приводу недопущення призначення Мороза П.С. на посаду голови райдержадміністрації.
Однак, як нам стало відомо з листа Львівської облдержадміністрації №5/13-4607/0/2-15/4=4 від 03.07.2015, підписаного керівником апарату Вільшинською М.Б., у березні 2015 року Львівська ОДА все-таки скерувала у Кабінет Міністрів України документи претендента на посаду голови Буської районної державної адміністрації Мороза П.С., повністю проігнорувавши думку громади.
Петре Олексійовичу, Вам надана велика честь керувати таким свідомим народом, котрий заради волі та свободи готовий покласти своє життя, народом, незламна сила волі якого сколихнула весь світ. Ви маєте всі шанси написати зовсім іншу історію України, почавши її як Будівничий, що закладає духовний фундамент нової України та її національної ідеї, а не як руйнівник підмурків, що привели Вас до влади. Тому, якщо Ви дійсно не маєте наміру зрадити Небесну Сотню, почуйте голос народу. Не дайте заглушити його голосами бюрократів і корупціонерів, котрі бояться втратити свої “теплі містечка” біля годівниці. Їх багато і вони галасливі. Але нас більше. І на нашій стороні Правда.
Не забувайте, що Ви такий же громадянин як і кожен із нас, що стояли на всіх майданах України. Ви перший серед рівних, а не головний над усіма.
З огляду на це, просимо Вас, всупереч системі, прийняти вольове рішення та не призначати Мороза Петра Степановича на посаду голови Буської районної державної адміністрації. У противному випадку залишаємо за собою право на активний громадський спротив та масові акції непокори та покладаємо на Вас усю відповідальність за можливі негативні наслідки такого кадрового призначення всупереч волі громади.
В свою чергу пропонуємо призначити на посаду голови Буської райдержадміністрації осіб, які брали активну участь у Революції Гідності та вже пройшли співбесіду в голови Львівської облдержадміністрації О. Синютки – Рака Степана Остаповича (голова ГО «МАЙДАН Буського району», учасник АТО, кандидат у народні депутати України, що отримав у Буському районі найбільшу підтримку) або Кадиляка Михайла Володимировича (голова Буської РО «УДАР Віталія Кличка», який очолював виборчий штаб кандидата у Президенти України Петра Порошенка у Буському районі, був уповноваженою особою політичної партії «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» в одномандатному виборчому окрузі №119, та успішно провів виборчі кампанії). 

     Т.в.о. голови ГО
«МАЙДАН Буського району»                                                 
 Андрій Кузьма 

Керівник Самооборони при
ГО «МАЙДАН Буського району»                                              
 Роман Фурда

10 коментарів:

  1. Василика Кашубу призначити треба. Хоч посміємся.

    ВідповістиВидалити
  2. А сам Кузьма забув як працював в міліції і за шо був звільнений?

    ВідповістиВидалити
  3. Люди, СХАМЕНІТЬСЯ ! КОГО ВИ РЕКОМЕНДУЄТЕ НА ПОСАДУ ГОЛОВИ РДА ? Перший - більше року безробітний, то що він зробить для людей. Де життєвий досвід, окрім користолюбства? Другий - провести вибори, то не вивести район з пропасті.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "більше року безробітний, то що він зробить для людей" - дурнішої фрази не чув !.

      Видалити
  4. А чому вважається, що безробітня людина не може бути добрим керівником? Можливо з принципових міркувань не йшла працювати з тою владою. Добре знаю такого чоловіка. А на рахунок пана Кузьми скажу:" Скільки людей - стільки й думок". Я, особисто, знаю його як людину чесну, порядну та щиру.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мова йде не про принципове безробіття. Мова йде про те, що людина вижовує двійко маленьких дітей, сам рік не працює, дружина не працює, за які засоби живуть? Не хочешп працювати з теперішньою владою, то чому рвешся до неї. Відкрий приватний бізнес і працюй. А то поки працював на МКЗ, торгував комбікормом і зерном через підставника. Як тільки звільнився - бізнес вмер.

      Видалити
    2. Степан Рак отримує зарплату як офіцер української армії - учасник АТО

      Видалити
    3. А що тут крамольного,що С.Рак отримує зарплату.Ми повинні молитися за нього,щоб повернувся живих і здоровим,бо захищає нас,бо такі як мороз ні тут не захистять ні на війну не підуть!!!

      Видалити
  5. Всіх цікавить чому тих хлопців рекомендували. В залі, де зібралися активісти, справді ішла дискусія чи когось рекомендувати. Але усі запитують, якщо не допускати Мороза то кого. А Синютка натякнув, що співбесід більше не буде. А співбесіди успішно пройшли Рак і Кадиляк. Згоден що є досвідченіші і нормальні, але не були на співбесіді і ніхто вже не буде. Тому немає виходу. А якщо пропонувати одного то скажуть, що когось конкретно лобіюють. Нехай Президент вибирає. Ті аргументи по штабу, це щоб якось вплинути на Президента. Бо інакше буде Мороз. А щодо досвіду Мороза то досвід буває різний: досвід злочинних схем, досвід отримання хабарів, досвід як вкрасти. А ті хлопці такого досвіду справді не мають. А толкових можна взяти заступників.
    Отож, якщо не хочете Мороза то підтримуйте таку позицію, бо немає виходу. Інакше буде в районі війна і можливо навіть проллється кров, бо учасники АТО, які повернулися зі сходу України налаштовані рішуче щодо Мороза. Ставлять питання за що вони воювали ? І немає чого більше тут обговорювати.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Позиція цілком зрозуміла і підтримується,щоб не допустити мороза з його "професійним досвідом" люба із обговорюваних кандидатур підходить!

      Видалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ