неділю, 26 липня 2015 р.

Діючого директора Львівської національної галереї мистецтв Ларису Возницьку, можуть не залишити на посаді через те, що вона категорично виступає проти того, щоб батальні картини Мартіно Альтамонте «Битва під Віднем» і «Битва під Парканами», які нині екпонуються в Олеському та Золочівському замках, передати у діючий костел св. Лаврентія у Жовкві. Тому Мінкультури вже у серпні може призначити нового господаря. Через це художники, письменники, музейники та громадські діячі висловлюють стурбованість.


    Відтак, з приводу цього 24 липня 2015 року голова Буської районної ради Володимир Замроз надіслав звернення до керівництва Мінкультури і до голови Львівської ОДА. Подаємо текст звернення:

«Віце-прем’єр-міністру -
Міністру культури України
В’ячеславу Кириленку
Голові Львівської ОДА
Олегу Синютці

ЗВЕРНЕННЯ
У зв’язку з тим, що 1 серпня 2015 року закінчується контракт з генеральним директором Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Ларисою Возницькою-Разінковою, враховуючи роботу цього керівника на займанній посаді, її фаховність та заслуги в даній галузі, прошу посприяти у продовженні контракту з діючим генеральним директором Львівської національної галереї мистецтв Ларисою Возницькою-Разінковою.
Хочу наголосити, що після відходу у Вічність видатного музейника сучасності, зберігача безцінних скарбів України Бориса Григоровича Возницького, який обіймаючи більше 50 років цю посаду, постійно примножував музейні фонди безцінними раритетами, була однозначна думка призначити на цю посаду Ларису Возницьку-Разінкову, яка майже 40 років працювала разом із батьком і яку підтримували імениті художники, письменники, музейники та громадські діячі.
Перебуваючи на цій посаді, вона своєю жертовною працею достойно продовжила справу свого батька, належно організувала роботу Львівської галереї та роботу об’єктів, які Галереї підпорядковуються. А це немало-небагато – Олеський замок, Підгорецький замок. Музей мистецтва давньої української книги, Музей найдавніших пам’яток Львова, Музей Пінзеля, Музей оборонної архітектури «П’ятничанська вежа», Музей – садиба Маркіяна Шашкевича, Музей модерної скульптури Михайла Дзинди, Парк замків та оборонних споруд давньої України, Каплиця Боїмів.
Сподіваюся, що позиція громадськості, працівників даної галузі та органів  місцевого самоврядування буде врахована і відповідно питання з продовженням цього контракту буде вирішено.
З повагою, голова районної ради Володимир Замроз».

 ДО СЛОВА: 
    Як повідомив «Буський портал» депутат Буської райради, голова Буської районної організації Народного Руху України Богдан Глова, окрім голови Буської районної ради, звернення з проханням продовжити контракт з генеральним директором Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Ларисою Возницькою-Разінковою надіслала і Буська РО НРУ, яка у свій час в числі перших стала на захист батальних полотен Мартіно Альтамонте 17 століття «Битва під Віднем» (розміщується в Олеському замку) і «Битва під парканами» (у Золочівському замку), виступаючи проти передачі тих полотен у польські костели.
   На думку Богдана Глови, київські чиновники, отримавши спротив щодо вилучення відомих батальних полотен з Олеського та Золочівського замків, намагаються іти шляхом меншого спротиву, а саме усунути принципового генерального директора Львівської галереї, яка вірно продовжує справу свого знаменитого батька Бориса Возницького. Тобто обговорюють питання не продовжувати з Ларисою  Возницькою-Разінковою контракт, який закінчується 1 серпня цього року. Очевидно мають бажання призначити на цю посаду більш сумирного керівника. Та хочеться вірити, що здоровий глузд переможе і під тиском громадськості залишать на своїй посаді таку достойну людину як пані Лариса. У протилежному випадку влада остаточно себе дискредитує, оскільки і надалі зберігається тенденція призначення на всі важливі посади колишніх регіоналів та осіб із заплямованою репутацією. А професійних, принципових та патріотичних керівників – просто прибирають з дороги, бо вони незручні. Як зауважив депутат, від такої тенденції стає сумно.
/Буський медіа-портал/ 

11 коментарів:

  1. Богдан Глова таки молодець ! Завжди оперативно реагує на подібні речі ? Таких би депутатів побільше в радах наступного скликання !

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Згідна з анонімом. Глова єдиний, який на представленні одіозного Петра Мороза як голови Буської РДА в сесійному залі райради задав новому очільнику Буського району незручні запитання, на які той не зміг відповісти. Всі решта як ті страуси сиділи запхавши голови в пісок. Треба думати тепер за яких депутатів голосувати?

      Видалити
  2. Директор БУСЬКОГО РАДІО Євген Ярема стирає занадто критичні коментарі під статтею про представлення Петра Мороза. Невже під нього вони лягли ??? То навіщо тоді входите в число засновників «Самопомочі» в районі ??? Ідіть одразу в команду Петра Мороза разом з усім Буським радіо. Хіба ні ?
    Ірину Гаєвську на директора Буського радіо !!!!!!!!!!! Гнати родича Замроза.!

    Буський портал - ВИ молодці!

    ВідповістиВидалити
  3. А Морозу пофіг картини Олеського замку. Лише б каса. Дожилися.

    ВідповістиВидалити
  4. 1).Керівником Львівської галереї призначена донька Бориса ... - уніан
    2).http://www.youtube.com/watch?v=GDTDNlvKFdg
    3).http://ukr.lb.ua/news/2015/04/23/302755_kartini_altamonte_rik_vivezut_z.
    Проаналізувавши цей матеріал важко зрозуміти логіку теперішньої влади?
    Призначала керівником Львівської галереї Л.Возницьку попередня влада враховуючи ще і людські християнські цінності,а теперішня майданна, високо патріотична влада на чолі з міністром культури В.Кириленком сповідуючи ідеали революціі гідності не дає відповіді на запит телеканалу ЗІК чи продовжити контракт із Л.Возницькою чи ні!!! ПАРАДАКСИ і ГАНЬБА,яку не простять ті люди які віддали своє життя,щоб зберегти ці шедеври мистецтва!
    Дивує позиція громади,депутатів,голів,організаторів майданів,працівників цих замків.Важко їм зрозуміти,якщо заберуть ці полотна,то розпочнеться великий процес розграбування! І не потрібна ні охорона ні продавці краму(де непогано заробляють на туристах),ні працівники!Все це дуже виглядає дивно!!!
    п.Б.Глова без вашого клубу,аж ніяк не обійтися!

    ВідповістиВидалити
  5. Якщо Возницьку знімуть і безцінні полотна з Олеського замку заберуть і віддадуть полякам, то Порошенка і Яцинюка треба буде на місяць відправити разом з Морозом.

    ВідповістиВидалити
  6. 1).Лариса Возницька: «За 30 років праці мій батько не мав жодної відпустки»
    2).Лариса Разінкова-Возницька - YouTube
    3)Тетяна Сабодаш - YouTube
    4)Картини Альтамонте на рік вивезуть з Олеського та Золочівського замків у Жовкву
    5)Мінкульт знову взявся за картини Альтамонте. Уже готується перевезти їх в Жовкву
    6)Із Золочівського замку хочуть забрати картину Альтамонте (відео)
    Інформація для всіх небайдужих!
    Честь і хвала працівникам,охоронцям,патріотам збереження культурної спадщини!!!
    Адміністратору сайту велика просьба не видаляти інформацію,може владі буде це цікаво?!

    ВідповістиВидалити
  7. Заповідник "Херсонес Таврійський" перейшов у підпорядкування РПЦ. Працівники обурені. Відео
    Є чому повчитися у працівників "Херсонесу"!

    ВідповістиВидалити
  8. І чого всі вчіпились, "як вош кожуха", тих картин. Вони мають бути повернені на свої первісні місця до Жовківського костьолу. Замість них розширити експозиції іконопису в Олеську та Золочеві.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мицько І. Статті, написані після вигнання з Інституту українознавства НАН України. – Львів, 2000.
      1.Чому Ви така поважна людина,яка працювала з п.Б.Возницьким не хочете допомогти виконати волю померлого?

      Видалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ