середу, 15 липня 2015 р.

Вчора відбулась позачергова сесія Буської районної ради, де серед усіх питань розгляду, головним серед них було питання щодо призначення голови РДА. Під стінами райради зібралася небайдужі місцеві мешканці, військові, представники більше 10 громадських організацій, які прийшли висловитися проти призначення колишнього начальника міліції Петра Мороза. Про історичний день в житті району, дискусії навколо одіозного голови райдержадміністрації та провал таємного голосування по недовірі П.Морозу – далі у матеріалі нашого кореспондента.

Президент проігнорував думку громади 

  Почнемо із того, що пікет проходив без жодних політичних гасел, але з чіткою позицією – не допустити до робочого місця новопризначеного голову райдержадміністрації. 
  За словами активістів, думку громади Президент України Петро Порошенко проігнорував та призначив людину старої системи, яка свого часу була звинувачена у функціонуванні корупційних мереж. Петру Морозу закидають чимало фактів з його діяльності на посаді начальника РВ міліції. Також достеменно не відомо у чому полягають його заслуги, якщо, незважаючи на тисячі смертей кращих синів та дочок України на Майдані та сході держави, його, як колишнього керівника старої влади, активно призначили на посаду очільника району попри всі звернення громадськості. Складається враження, що Президент України першим зрадив Небесну Сотню і не прислухався до голосу народу, який пропонував своїх кандидатів, які підтвердили свою патріотичність і відданість Україні.
  Серед них – Степан Рак, який мав усі шанси стати новим головою РДА. Однак як тільки було заявлено про його кандидатуру, обранця забрали до війська (подібне відбулося із місцевим кандидатом у Бродах). Активісти впевнені: так прибирають конкурентів. Сьогодні Степан Рак служить у зоні АТО.

Нема кворуму – навіщо такі депутати?

  Під пильним оком громадськості, цього ж дня, і відбулася позачергова сесія Буської райради. Уперше в історії району депутати  заледве зібрали кворум  (з 53 депутатів райради на сесію прийшло 28).  Список усіх кандидатів, які були і які були відсутні, маєте можливість переглянути нижче цього матеріалу. Засідання розпочалося з того, що керівник ГО «Правий сектор-захід» Олена Живко зробила заяву з трибуни сесійної зали про те, що представники їхньої організації приїхали до Буська підтримати громаду і не допустити до роботи Петра Мороза.
«Ми висловлюємося проти такого призначення і запевняємо,  що наша організація буде перешкоджати роботі такій одіозній особі», – наголосила Олена Живко.
  Згодом до мікрофона був запрошений депутат райради Богдан Глова, який нагадав присутнім, що на Майдані Петро Порошенко заявляв, що всі призначення мають робитися з урахуванням думки громади і кожен кандидат на державну посаду має пройти люстрацію. Де ж та люстрація до Петра Мороза?
  Одні за одними з трибуни сесійної зали громадські активісти та депутати висловлювали своє обурення. Натомість, голова Буської РО «Свобода» Богдан Гринишин зачитав заяву фракції з приводу призначення голови РДА. Подаємо її дослівно:
  «ВО «Свобода» критично оцінює діяльність уряду та Президента, а також парламентської коаліції та представників влади на місцях.
  Ми критикуємо владу за відсутність реформ, небажання боротися з корупцією та проводити деолігархізацію, за антинародну соціально-економічну політику, яка доводить народ  до зубожіння. Кілька місяців тому «Свобода» вимагала відсторонення прем’єр-міністра Яценюка з посади на час розслідування фактів багатомільярдної корупції. У червні парламентарі-свободівці вимагали усунути з посад весь силовий блок за саботаж у розслідуванні розстрілу Небесної Сотні та корупційних дій високопосадовців.
   Ми переконані, що відповідальність за ситуацію в державі – у столиці й на місцях – несе нова влада, обрана після повалення режиму Януковича.  
   Хочемо нагадати, що саме цим політикам віддала свої голоси переважна більшість жителів району. Зокрема, за Президента України проголосували 54% громади, прем'єр-міністр (тобто його партія) набрали найбільше голосів виборців. Також Бузеччина довірила мандат народному депутатові від НФ.
    Тож не треба зараз дивуватися призначенням Президента та уряду.
   Ми заявляємо, що контролюватимемо дії влади, в тім числі в Буському районі. І районна влада змушена розділити тягар відповідальності разом із  центральною владою».
   Така почута заява додала деякої емоційності у залі, громадські активісти почали задавати питання, чому більшість чоловіків, які є у партії, не відвідують сесії районної ради.  Із залу пролунала фраза: «Вони не хочуть ні воювати, ні ходити на сесії райради». Втім, Богдан Гринишин назвав перетворення позачергової сесії на зведення стосунків зі «Свободою».

Депутатам кричали «Ганьба!»

   Після невеличкої дискусії депутати затвердили формулу бюлетеня і перейшли до таємного голосування про недовіру голові РДА Петру Морозу. За кілька хвилин депутати зробили свій вибір, лічильна комісія все підрахувала. За підрахунками голосування, з 28 присутніх депутатів, 24 висловилася – «за» недовіру, 3 – «утримались», один – «проти». Втім, голосів забракло. Не вистачило всього 4 голоси.
   «Щоб Президент України зміг відправити у відставку Петра Мороза потрібно дві третини голосів усього складу депутатського корпусу, а щоб просто взяв до уваги – це потрібно просту більшість, якої так і не було», –  роз’яснив депутат Анатолій Амброзій.
    Щодо того, хто проголосував «проти» – це депутат Олег Мащак. Під час таємного голосування він усім присутнім продемонстрував бюлетень та заявив про те, що поставив галочку «проти» недовірі П.Морозу, чим викликав із залу крики: «Ганьба!».
    Після того, як стало зрозуміло, що народні обранці провалили голосування, громадськість це ще більше обурило і вони почали просити у ЗМІ оприлюднити список тих депутатів, які не виконали свій прямий громадський обов’язок і не відвідали сесію районної ради, чим продемонстрували байдужість до прийняття важливих рішень.
   Отримати коментар з приводу призначення у Петра Мороза, ЗМІ не змогли. Кабінет очільника зачинений. Сам Петро Мороз не був присутній на сесії, бо зранку повідомив, що перебуває у Києві. Керівник апарату райдержадміністрації Євген Кичурчак каже, що новому очільнику ще не час приступати до роботи, бо «указ Президента не означає, що в той самий день є підставою для приступання до обов’язків. Станом на сьогодні (14 липня), інформації про офіційне призначення ще не маємо».
Однак громада незламна і стоятиме до переможного кінця.
 Роман МАТВІЮК
/Буський медіа портал/
№п/п
П І П
Партійність
1
Глова Богдан Володимирович
ПРИСУТНІЙ/РУХ
2
Кіндратів Ярослав Васильович
НЕ БУЛО/РУХ
3
Бондаренко Сергій Петрович
ПРИСУТНІЙ/РУХ
4
Репа Олег Андрійович
ПРИСУТНІЙ /РУХ
5
Іваськів Ігор Васильович
НЕ БУЛО/Безпартійний
6
Горбач Василь Якович
ПРИСУТНІЙ /РУХ
7
Підвальний Євген Романович
ПРИСУТНІЙ /РУХ
8
Левко Василь Григорович
ПРИСУТНІЙ/РУХ
9
Амброзій Анатолій Степанович
ПРИСУТНІЙ/РУХ
10
Гураш Людмила Степанівна
ПРИСУТНЯ/ РУХ, перейшла в УДАР
11
Гаєвська Марія Володимирівна
ПРИСУТНЯ/ ВО "Батьківщина"
12
Шевців Михайло Ярославович
ПРИСУТНІЙ/ВО "Батьківщина"
13
Гаєвська Ірина Зіновіївна
ПРИСУТНЯ/ ВО "Батьківщина"
14
Мащак Олег Омелянович
ПРИСУТНІЙ /ВО "Батьківщина"
15
Вовк Богдан Миронович
НЕ БУЛО/ВО "Батьківщина"
16
Гаєвський Михайло Петрович
ПРИСУТНІЙ/ВО "Батьківщина"
17
Мала Ольга Антонівна
ПРИСУТНЯ/ ВО "Батьківщина"
18
Олійник Іван Миколайович
ПРИСУТНІЙ /ВО "Батьківщина"
19
Рак Степан Остапович
НЕ БУЛО, ПЕРЕБУВАЄ У ЗОНІ АТО/ ВО "Батьківщина"
20
Юхима Андрій Володимирович
НЕ БУЛО/ВО "Свобода"
21
Кондратюк Галина Ярославівна
НЕ БУЛО/ ВО "Свобода"
22
Гринишин  Богдан Дмитрович
ПРИСУТНІЙ/ ВО "Свобода"
23
Юхима Володимир Васильович
НЕ БУЛО/ВО "Свобода"
24
Олійник Володимир Петрович
НЕ БУЛО/ВО "Свобода"
25
Ємець Андрій Володимирович
НЕ БУЛО/ВО "Свобода" (склав повноваження депутата)
26
Сервило Наталія Ярославівна
НЕ БУЛО/ВО "Свобода"
27
Чучман Володимир Ігорович
НЕ БУЛО/ВО "Свобода"
28
Сорочинська Богдана Яківна
ПРИСУТНЯ /"Наша Україна"
29
Замроз Володимир Степанович
ПРИСУТНІЙ/"Наша Україна"
30
Керкало Ольга Кирилівна
ПРИСУТНЯ/ "Наша Україна"
31
Ільків Олег Іванович
НЕ БУЛО/"Наша Україна"
32
Мричко Роман Іванович
ПРИСУТНІЙ /"Наша Україна"
33
Майба Ігор Євгенович
ПРИСУТНІЙ /"Наша Україна"
34
Горошко Василь Ярославович
НЕ БУЛО/Партія регіонів
35
Сай Володимир Лукич
ПРИСУТНІЙ/Партія регіонів
36
Пришляк Роман Романович
НЕ БУЛО/ Партія регіонів
37
Цьокан Віктор Богданович
НЕ БУЛО/ Партія регіонів
38
Стецик Василь Іванович
НЕ БУЛО/ Партія регіонів
39
Діжак Мар'яна Дмитрівна
НЕ БУЛО/ Партія регіонів
40
Чіпак Роман Миронович
НЕ БУЛО/"Фронт Змін"
41
Болкун Євген Михайлович
НЕ БУЛО/"Фронт Змін"
42
Дудак Валентина Яківна
ПРИСУТНЯ/"Фронт Змін"
43
Владика Юрій Ярославович
НЕ БУЛО/"Фронт Змін"
44
Шпирка Євген Іванович
НЕ БУЛО/"Фронт Змін"
45
Яворський Микола Васильович
НЕ БУЛО/ Народна Партія
46
Зробок Василь Дмитрович
НЕ БУЛО/УРП "Собор"
47
Сосновський Йосиф Томкович
НЕ БУЛО/ УРП "Собор"
48
Кожушко Михайло Миколайович
НЕ БУЛО/"Сильна Україна"
49
Ціхоцька Людмила Іванівна
ПРИСУТНЯ /Безпартійна
50
Глуховецький Богдан Любомирович
ПРИСУТНІЙ /партія "ХДС"
51
Миляновський Степан Романович
ПРИСУТНІЙ /партія "ХДС"
52
Яцейко Тарас Дмитрович
ПРИСУТНІЙ /КУН
53
Гриневич Володимир Олександрович
ПРИСУТНІЙ /АПУ

23 коментарі:

  1. Єдиний відсутній депутат окрім Рака у якого була поважна причина це Ярослав Кіндратів. Лежав у Львівській обласній лікарні. Решта усі відсутні втікли як щурі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А шо ціхоцька вже не при партійному кориті нема шо їсти і політика не йде!

      Видалити
  2. Виділених (жирним чорним кольором) - гнати в шию з займаних посад і плювати в худобячі пики при зустрічах, Не люди , а сморід!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Будуть вибори і поженемо ту всю ху...лоту путінську!!!

      Видалити
    2. ви шановний сьогодні показали разом з Замрозом та його оточенням свої можливості..сиділи в залі голови схилили як страуси в Полтівському лісі.

      Видалити
    3. де ви бачили в районі патріотів!!! Замроз та його прихильники сьогодні на представлені показали свій "патріотизм"..сиділи в залі голови схилили як страуси в Полтівському лісі.

      Видалити
  3. Треба поважати позицію відсутніх депутатів!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. За що поважати відсутніх? За бандитські методи управління!!!

      Видалити
    2. https://www.google.com.ua/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.radiosvoboda.org/content/kolomoyskyi_radiosvoboda/26910865.html&ved=0CB0QFjAAahUKEwj4sO3HyNzGAhWBwBQKHc89ADk&usg=AFQjCNFOdyJ07TrFne5lwacg0lMkry1c9A&sig2=m2Pdoi2BUfkkMN0t-JWpeg
      Золоті слова коломойського про во свободу!

      Видалити
  4. Яка це в ср.ці позиція?! Страусина?! Недопозиція рагулів свободівського чечетова і окремих дєятелів. .Андони!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  5. Рак в зоні АТО)))відколи?чи ті що повтікали в Польщу також рахуються в зоні АТО!!!ВБуську є дуже багато добрих і чесних людей ,але чомусь ЗВЕРХУ сидить злодій на злодії і злодієм поганяють!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спростуйте інформацію про С.Рака.Де поділася інформація,що він служить в Волновасі офіцером?

      Видалити
  6. Замроз команду дав сусідові Петру ненагнітати ситуацію в районі щоб втриматись на посаді голови районної ради. особисті інтереси потрібно відстоювати . п. Замроз куди поділась Ваша совість та гордість ??? сьогоднішння сесія все підтвердила ваше місце в раді......та в районі. Невже ви нащось надієтесь,? Вам страусів ,та баранів в Полтві пора лікувати.!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З яких пір в Замроза совість появилась?. То все для бабок лапшу вішає. Насправді інтересує гроші, влада, інтриги .

      Видалити
    2. Хто такий сусід Петро?

      Видалити
    3. Жукровський Петро - син священика Жукровського сусіда через паркан Замроза.

      Видалити
  7. Свята правда; залишається тільки плювати і першому треба плюнути в морду Бодьові Гнилому помідорові

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сраний помідорщик він і є сраний помідорщик!Ганьба гнилому помідору!!!

      Видалити
  8. Риба портиться з голови ..... Замроз пора зливати воду та збирати чемодани. Кинули сімейний клан як непотріб на чолі з головою.!!!

    ВідповістиВидалити
  9. У Януковича був свій Тітушко, Порошенко нарешті має свого Йовбака.
    Янукович мав свою Врадіївку, Порошенко отримав Мукачево.
    Янукович мав Павліченко, Порошенко має Андрій Медведько та Поліщука.
    У Порошенка є свій МОРОЗ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Новини
      16 ЛИПНЯ 2015, 14:00
      Інформаційне управління

      Верховна Рада України прийняла Постанову "Про включення до порядку денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) і про його направлення до Конституційного Суду України"

      Відповідно до статей 146, 148 Регламенту Верховної Ради України Верховна Рада України включила до порядку денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання питання про законопроект про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади), поданий Президентом України як невідкладний, та направила законопроект до Конституційного Суду України для одержання висновку щодо відповідності його вимогам статей 157 і 158 Конституції України.
      Рішення ухвалено 288 народними депутатами.
      Проект Постанови зареєстровано за № 2217а/П.
      Пізд..ць таким як морорз!!!

      Видалити
    2. І де ще одні патріоти на чолі з пристачем,який все життя шукає вигоду з якоїсь партіі,а тепер на старість здибав голубого ляшка,який для громади району нічого доброго не зробив і не зробить!!!

      Видалити
  10. Навіщо змінювати країну??
    якщо можна змінити Конституцію
    і призначити перевірених кадрів, на яких є документи.
    наприклад такі :
    Документ исх.№ ГУ БКОП СБУ 14/4474 от 05.06.08 и вх.№ СПУ 089/40/366-01 от 10.06.08 на 3 листах с приложением на 18 листах «Щодо корупційних проявів в контролюючих та правоохоронних органах» адресован Президенту Украины.

    у Львівській області: Мороз Петро Степанович полковник міліції Начальник Буського РВ ГУ МВСУ у Львівській області Запровадив механізм поборів з підлеглих за прикриття їх протиправної діяльності. Отримує незаконну грошову винагороду від мешканців району за не притягнення до кримінальної відповідальності. 3 метою підняття показників роботи, укриває злочини шляхом відмови у їх реєстрації.

    http://ord-ua.com/print/2008/07/19/sekretariat-prezidenta-gotovitsya-k-zachistke-militsii-i-nalogovoj-2/

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ