вівторок, 7 липня 2015 р.

Прокуратура Буського району провела міжвідомчу нараду за участю представника Буського РВ ГУ МВС України у Львівській області, заступника головного лікаря Буської ЦРЛ по медичній системі, керівника апарату Буської РДА, голови Буської міської ради, Красненської та Олеської селищних рад щодо стану виконання на території Буського району вимог Указу Президента України «Про часткову мобілізацію».

    Заслухавши та обговоривши інформацію прокурора району  В.Рекшинського про стан виконання Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» впродовж 4-5 хвиль мобілізації, пояснення та інформації запрошених осіб з питань мобілізації, міжвідомча нарада відзначає необхідність впровадження додаткових спільних заходів з метою неухильного виконання вимог вказаного Указу Президента України.
    Так, 20 січня 2015 оголошено перший етап 4 хвилі мобілізації тривалістю 90 днів, з квітня – другий етап 4 хвилі, тривалістю 60 днів, а з червня - третій, тривалістю також 60 днів.
Водночас, для району проблемним залишається, насамперед, питання своєчасного оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу.
    Такий стан речей частково зумовлений відсутністю прямої взаємодії між відповідальними особами Бродівського ОРВК, Буської міської ради, Буської РДА, Буської районної ради, Буського РВ ГУ МВС України у Львівській області  та прокуратури Буського району.
    Попри те, що органами державної влади та місцевого самоврядування проведено певну роботу щодо оповіщення громадян, окремих прорахунків не вдалось уникнути.
    Зокрема, не вжито належних заходів для встановлення достатніх даних про фактичне місце проживання осіб, які підлягають мобілізації, місця їх роботи, одержання соціальних виплат та послуг.
    Мають місце недоліки і при вирішенні питання про відповідальність осіб, які ухиляються від мобілізації.
    Так, протягом 2015 року досудове розслідування проводилось у 3 кримінальних провадженнях про вчинення кримінальних правопорушень передбачених ст.336 КК України (ухилення від призову за мобілізацію) та одного кримінального провадження про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).
    Протягом поточного періоду 2015 Бродівським ОРВК складено 14 протоколів про адміністративні правопорушення за ст.ст.210-2116 КУпАП, з яких 14 розглянуто.
    Відповідно до інформації Буської РДА, на сьогодні по кожній черзі мобілізації приймається відповідне розпорядження голови РДА. По району 5 черга мобілізації виконана на 77 % та розпочато заходи з 6 черги мобілізації. Буською адміністрацією проводиться звірка військовозобов’язаних та проведена нарада з головами органів місцевого самоврядування, керівниками підприємств за участю Бродівського військового комісара.
    Проблемним питанням залишається як стан проходження медичного огляду придатних осіб, так і стан явки придатних осіб у військкомат.
    Буською центральною районною лікарнею рекомендовано проводити медичні огляди військовозобов’язаних у визначені дні (згідно графіків) та проводити позачергове заняття з лікарями – членами медкомісій з огляду військовослужбовців.
    Крім цього, на даний час виникає необхідність у забезпечення рентгенкабінету, лабораторії, ЕКГ – кабінету Буської ЦРЛ витратними матеріалами для проведення безкоштовних обстежень військовозобов’язаних.
     Також, хоча по 5 хвилі мобілізації не було мобілізаційного плану по Буському районі на автотранспорт, проблемним питанням залишається при вилученні техніки отримання коштів на її підготовку, оскільки такі на сьогоднішній день в кошторисах підприємств відсутні та не передбачені узагалі.
    На даний час виникають питання стосовно забезпечення доставки придатних до військової служби (ті що отримали повістки та пройшли медичний огляд) військовозобов’язаних для відправки у військові частини, а також перешкоджання керівників суб’єктів господарювання військовим комісарам при проведенні заходів з оповіщення військовозобов’язаних.
    З огляду на вищенаведене, діяльність органів влади на окресленому напрямі потребує активізації та вжиття низки спільних та узгоджених заходів. 
    За результатами проведення наради було прийняту постанову, яку для виконання скеровано керівникам контролюючих органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. 
    Хід виконання передбачених у постанові заходів взято на контроль прокуратурою району.
 Володимир Рекшинський, 
прокурор Буського району 
радник юстиції  

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ