суботу, 11 липня 2015 р.

Новопризначеного голову Буської РДА у часи правління Віктора Ющенка звинувачували у функціонуванні корупційних мереж, а у часи правління Віктора Януковича   нагородили медаллю «За бездоганну службу» III ступеня.

  У середу, 8 липня громадські активісти району прийняли звернення до Президента України та відкритий лист до кандидата на посаду голови Буської РДА Петра Мороза. Однак уже в п’ятницю, 10 липня, Глава держави відповідним розпорядженням призначив головою Буської райдержадміністрації Петра Мороза.
   Призначення Петра Мороза сколихнуло всю громадськість району і області. У своєму зверненні громадські активісти попросили Президента, «прийняти вольове рішення та не призначати Мороза Петра Степановича на посаду голови Буської районної державної адміністрації. У противному випадку залишаємо за собою право на активний громадський спротив та масові акції непокори та покладаємо на Вас усю відповідальність за можливі негативні наслідки такого кадрового призначення всупереч волі громади». 
   Члени громадської організації «МАЙДАН Буського району», учасники Революції Гідності, написали до Петра Мороза відкритого листа:
«У чому полягають Ваші заслуги, якщо, незважаючи на тисячі смертей кращих синів та дочок України на Майдані та сході держави, Вас, колишнього керівника старої влади, активно намагаються призначити на посаду очільника району?
Адже  громаді нічого не відомо про Вашу громадську діяльність, у період з часу Вашого звільнення з посади начальника Буського РВ ГУ МВС України у Львівській області і до сьогоднішнього дня.
Після подій на Майдані та перемоги Революції Гідності владою був задекларований Європейський вибір України та проведення кардинальних змін в кадровій політиці держави, а Президентом України Петром Порошенком - принцип, що держава житиме по-новому.  Однак, з кожним днем у людей складається враження, що для теперішньої влади нове – це трохи забуте старе.
З огляду на це, просимо публічно відповісти на наступні питання, що цікавлять громаду району:
Де перебували Ви під час подій на Майдані та Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року)? Який був Ваш особистий внесок у цей період?
Яка була Ваша позиція на виборах Президента України у травні 2014 року та чи входили Ви до виборчого штабу кандидата у Президенти Петра Порошенка?
Чи долучалися Ви, у тому числі фінансово, до підтримки Революції Гідності, волонтерських рухів на забезпечення та підтримку захисників суверенітету та територіальної цілісності держави на сході України?
Будучи кадровим офіцером, професійна діяльність якого пов’язана зі зброєю, чи брали Ви участь, у тому числі як доброволець, у захисті суверенітету та територіальної цілісності держави на сході України?
Сподіваємося що Ваші відповіді на озвучені питання будуть повними і щирими та зможуть переконати громаду у тому, що Ваше призначення не є лобістською кулуарною домовленістю, а саме Ви повинні стати очільником району.
Т.в.о. голови ГО
«МАЙДАН Буського району»                                             Андрій  Кузьма».

Наразі від новопризначеного голови відповіді немає.

До речі, журналісти «Буського порталу» натрапили на дуже цікавий документ вих. № ГУ БКОЗ СБУ 14/4474 від 05.06.08 та вх.№ СПУ 089/40 / 366-01 від 10.06.08 на 3 аркушах з додатком на 18 аркушах «Щодо корупційних проявів в контролюючих та правоохоронних органах» адресований Президенту України. Виконавець - начальник першого Управління ГУ БКОЗ СБУ Репік Олександр.
  У документі (за 2008 рік) вказується список осіб МВС та ДПА України, які підлягають звільненню з займаних посад.
   «З метою розірвання встановлення злочинних зв’язків, припинення функціонування корупційних мереж та забезпечення ефективної протидії корупції в органах ДПА та МВС України вбачається доцільнім звільнити із займаної посади Мороза Петра Степановича полковника міліції начальник Буського РВ ГУ МВСУ у Львівській області, який запровадив механізм поборів з підлеглих за прикриття їх протиправної діяльності. Отримує незаконну грошову винагороду від мешканців району за не притягнення до кримінальної відповідальності. 3 метою підняття показників роботи, укриває злочини шляхом відмови у їх реєстрації».
      На форумі співробітників МВС України також розміщений відповідний документ.
   Нагадаємо, що Петро Мороз кілька років тому очолював Буський райвідділ міліції, раніше Золочівський. У 2010 році указом тодішнього Президента України Віктора Януковича, як начальник Буського районного відділу Головного управління МВС України у Львівській області, полковник міліції Петро Мороз був нагороджений медаллю «За бездоганну службу» III ступеня.
  Наразі Петро Мороз проживає у селі Журатин. Освіта вища, закінчив Національну академію внутрішніх справ. Одружений, має – сина і дочку.
/Буський медіа-портал/

5 коментарів:

  1. То тест для бузецької громади та політичних партій (змиряться, то там і Яцик в кабінет другий зайде).
    То як москаля подорожнього запроси до хати, нагодуй, спати вклади, а він посеред ночі ще й до твоєї жінки лізе).
    Чи заслуговуємо ми на чесне життя, чи тихо змовчимо і будемо далі обговорювати дії злочинців від влади лише на кухні?

    ВідповістиВидалити
  2. http://lvivexpres.com/news/2015/07/11/68200-poroshenko-pryznachyv-golovoyu-rda-eks-milicionera

    ВідповістиВидалити
  3. Люди в Буську обурені призначенням і готові йти на віче.

    ВідповістиВидалити
  4. Люди! Не мовчіть, робіть щось. Відстоюйте своє право на чесну владу. Не забувайте, на вас дивимося і рівняємося і ми - східняки. В нас ситуація ще набагато складніша. У владі залишилися ті самі бандити, патріотів притискають, звільняють з роботи. Маємо велику кількість задурених пропагандою людей, багатійчиків, що бояться втратити нажите "непосильним трудом". Нас не так багато, як вас. І ви нам підтримка і надія на зміни на краще. Борітеся ви, а ми боремося в себе. Тільки разом наведемо лад у своїй країні.

    ВідповістиВидалити
  5. А я вважаю, що чесноі влади не існує в природі.Тільки людям лапшу на вуха вішають.Це стосується іПР І Свободи.Всі переслідують своі інтереси.Постає питання,за що загинула Небесна Сотня? Пересадили інших на золоті унітази.Така наша система.А за призначення на головуРДА хтось взяв хабара.Ащоб відмінили треба Акціі непокори.Може допоможе.Тільки чи людям захочеться.Вже мали і представників з Демократичних партій.І щось змінилося?

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ