вівторок, 21 липня 2015 р.


 Окраса села Топорів – народний дім, який нині гостинно відкрив свої двері. Привітати з відкриттям приїхали і шановні гості зі Львову та Київа: виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошниченко; заступник голови Львівської обласної ради Валерій П'ятак; директор Львівського регіонального представницта УФСІ Сергій Шигірт. Також активну участь у події прийняли очільники Буського району Петро Мороз та Володимир Замроз. 

З привітальним словом до громади та подякою до меценатів звернувся Топорівський сільський голова Ярослав Ковальчук.
 Свою творчість продемонтстрували місцеві мешканці, які зустрічали гостей справжньою українською піснею. Приємною несподіванкою для запрошених з різних областей України став 30-метровий рушник, до вишиття якого доклались всі сільські ради Буського району. Зі слів Наталії Датченко, соціального консультанта УФСІ такого чудо-рушника вони ще не бачили.
   Як повідомляв Буський портал, народний дім села Топорів було відновлено за фінансової підтримки уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW та Українського фонду соціальних інвестицій. Загальна сума коштів, використаних на відновлення Народного дому села Топорів, становить 1 млн 480 тис. грн, з них 148 тис. грн надала Львівська обласна рада в якості співфінансування цього мікропроекту. Місцева громада внесла понад  8 тис гривень.
Топорівський коровай, який був вручений з вдячністю керівництву УФСІ від усієї громади
Отже, народний дім відновлено, освячено та відкрито. Тепер він гостинно запрошуємо в гості для спілкування та спільної творчої праці.

1 коментар:

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ