вівторок, 21 липня 2015 р.

Львівські аграрії молотять озимий ячмінь і ріпак. З них в області розпочали жнива. У Буському районі врожайність ячменю цьогоріч – 7,5 тонн з гектара. Стільки ж, а може й більше, тамтешнє приватне підприємство сподівається вже за два тижні зібрати й пшениці. Про це повідомляє Zaxid.net.

  «Ми розраховуємо по сім тонн з гектара. Якщо минулого року було 5 тонн, то цього року 7-8. Це залежить від сортів і від підготовки ґрунту. А зараз головне, щоб була погода і щоб техніка працювала справно», – розповів старший агроном Михайло Олива.
   Саме на техніку нарікань наразі – жодних. Бо комбайни приватне підприємство оновило ще минулоріч. «Комбайни, на яких ми зараз працюємо, мають набагато ліпшу гідравлічну систему, мотори довговічніші і коробки передач. А от стара техніка ламалася частіше», – наголосив комбайнер Микола Кішай.
   Від українських комбайнів львівські аграрії відмовились майже повністю. Здебільшого американську та німецьку техніку намагаються купувати в лізинг.
   «Від українського такий комбайн може бути разів у 10 дорожчим, але він довше працює і виходить врешті-решт дешевше, ніж вітчизняна техніка. У попередні роки, коли українські комбайни працювали на полі, втрати були дуже високі, зерно за ним висипалось, а на сьогодні у нас втрат зовсім немає», – пояснив керівник підрозділу аграрного підприємства в Буську Володимир Якимович.
   Втрат цьогоріч немає ще й тому, що зерно, навіть попри нещодавні дощі, не набрало зайвої вологості. Відтак на елеваторі воно не затримується.
  «Щойно приїде машина з поля, вона зразу розвантажується, зерно йде через лінію, прочистилося, просушилося і пішло в склад на зберігання. А звідти його вже вантажать у вагони – і на продаж», – розповів керівник елеватора Микола Гром`як.

  Завдяки цьогорічному врожаю, сподіваються в обласній адміністрації, не мав би дорожчати й хліб.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ