неділю, 2 серпня 2015 р.

До відзначення 95-ї річниці героїчного бою оборонців Львова проти кінної армії Будьонного, поблизу села Задвір’я триває впорядкування території польського військового цвинтаря.

   Нагадаємо, що у серпні біля військових поховань полеглих добровольців, які загинули 17 серпня 1920 року в бою проти радянської кінної армії Будьонного поблизу с. Задвір’я, відбудеться захід, який щорічно за часи незалежності організовує польське Товариство військових поховань за сприяння Генконсульства Республіки Польща у Львові.
/Буський медіа портал/
Довідка
   Одним із важливих епізодів війни, яка ввійшла у історію під назвою польсько-більшовицької війни, був героїчний бій 300 добровольців, здебільшого львівської молоді та студентів, з радянською кінною армією Семена Будьонного, що відбувся 17 серпня 1920 року біля с. Задвір’я. Після цілоденної завзятої битви всі оборонці загинули, проте їхній вчинок вплинув на подальший перебіг боротьби. За кілька днів похід армії Будьонного зупинили загони армії УНР та польської армії під командуванням полковника Марка Безручка. 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ