четвер, 6 серпня 2015 р.

Бригада шляховиків, яка нещодавно закінчила ремонт на ділянці автодороги Красне-Золочів поблизу передавального центру (поштовий), залишила мешканців без дорожніх знаків зупинки пасажирського транспорту.

   Ще на початку липня цього року коли розпочинався поточний ремонт дорожнього покриття протяжністю півтора кілометра (насипання щебеню, трамбування, влаштування узбіч) з наступним вкладанням асфальту, дорожні знаки ще були на місці. Люди раділи, що нарешті, матимуть поблизу добротну дорогу. Сподівалися, що все буде якнайкраще. Проте, як виявилося згодом, проблеми таки не обійшли. Куди поділися дорожні знаки зупинки пасажирського транспорту?
   За словами місцевих мешканців, їх дорожники демонтували під час ремонту дороги – і не відновили після закінчення. Самі дорожники пояснили це тим, що у них в проекті документації, знаки зупинки пасажирського транспорту відсутні. Мовляв, ми не винні, треба було контролювати. Хибна думка, бо саме представники районної влади мали це проконтролювати.  То ж для кого робили дорогу. Тільки для транспорту? Чи й для людей також?
   У поселенні поштовиків нині проживає біля 250 людей. До найближчих зупинок 4 км (смт. Красне) та 2,5 км до села Петричі. Для людей похилого віку, які там проживають – це нездоланна відстань.
   Про таку проблему днями депутат райради, голова Буської РО НРУ Богдан Глова розповів заступнику голови Львівської ОДА Андрію Корнату, який завітав 3 серпня з робочим візитом до Буська. На запрошення Богдана Глови ознайомилися з проведенням та якістю виконання ремонтних робіт на ділянці автодороги Красне – Золочів та Рівне-Млинів-Берестечко-Буськ-Перемишляни, заступник голови Львівської ОДА, голова Львівської крайової організації Народного Руху Андрій Корнат разом із журналістами газети «Воля народу» та сайту «Буський портал» виїхали на місце. До них згодом долучився депутат Красненської селищної ради Богдан Чучман.
   Візит на місце, де нещодавно закінчився дорожній ремонт, вийшов дійсно захоплюючим. Інформація підтвердилася: від дорожніх знаків і сліду нема. У цьому зміг сам переконатися заступник голови Львівської ОДА Андрій Корнат.
    Відтак 5 серпня голова постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, законності, роботи з правоохоронними і контролюючими органами, ЗМІ та органами місцевого самоврядування Богдан Глова написав листа начальнику Служби автомобільних доріг у Львівській області Лазаренку Ю.В та голові Львівської ОДА Синютці О.М. з проханням відновити демонтовані знаки зупинок для  пасажирського автотранспорту.   
   До речі, ремонт автомобільної дороги Золочів–Красне 0140701 проведений ямковий лише на початку смт. Красне до райавтодору і капітальний лише навпроти Красне–2. Ділянка, яка пролягає від райавтодору до Красне-2 – у вибоїнах. Саме на цій ділянці у 2014 році був проведений ремонт так званим струменевим способом працівниками  ТзОВ «Техно-Буд-Центр» від якого за 2 місяці не залишилося жодного сліду. Дана ділянка дороги чомусь не була перероблена з боку виконавця ТзОВ «Техно-Буд-Центр».
Роман МАТВІЮК, 
знімки автора

Р.S. Чиновник ОДА Андрій Корнат вражений від дороги до Балучина, яка залишається вщент розбитою. Навіть самі автоперевізники починають відмовлятися виконувати маршрути до цього села. 
                        

                       

1 коментар:

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ