середу, 16 вересня 2015 р.


Буська районна дитяча бібліотека – одна з найвідвідуваніших у районі. Тут завжди повно дітвори, та це й не дивно, адже через дорогу – загальноосвітня школа, поруч – дитячий будинок сімейного типу. Кожної перерви школярики біжать в бібліотеку, бо тут їм цікаво. Цими днями юних читачів захопили нові виставки. Перш за все, це виставка літератури та речей – аксесуарів, причетних до споживання ароматного кавового напою «У світі день починається з кави». 

    Вона представлена розділами «З історії таємного трунку», «Він навчав Європу кавувати», «І до кави на десерт», «Кавові історії, обрамлені у слово». «Кавові історії…» розкажуть зацікавленим про симпатію до кави Бальзака, Бетховена, Баха, Густава ІІІ (шведського короля), Вольтера, Купріна, Катерини ІІ, Петра ІІІ, Людвіга ХV (короля Франції). А приурочена ця виставка Юрію Кульчицькому, який завіз до Львова каву і якому цьогоріч виповнються 375 років. Виставка приваблює оригінальністю авторської ідеї. Поміж книжками – кавові філіжанки, турки для заварювання, кавники, мішечки з назвою брендових фірм… Є і старожитній дерев’яний млинок. 
    Як розповідає заступник директора по роботі з дітьми Буської ЦБС Галина Гораль, експозиція виставки продовжує наповнюватись. А ще читачів районної книгозбірні очікує вікторина – сюрприз: хто дасть правильні відповіді на її запитання, той отримає подарунок.
     І ще одна навдивовижу цікава виставка, організована бібліотекарями, – «Без листівки свята не буває». Вона демонструє історію виникнення та створення вітальних листівок, в тому числі українських, – від найдавніших до сучасних. Перша українська листівка з’явилася у 1898 році. ЇЇ автором був відомий художник Рєпін, який запропонував для листівки свій акварельний малюнок «Запорожці». А перша у світі листівка була англійською, і дата її народження – 1794 рік. У колекції вітальних листівок, що експонуються,  графічні роботи Касьяна, Кульчицької, Монастирського. Цікаво, що роботи Касьяна доповнені текстом та нотами пісень.
         Насправді оригінальна та унікальна експозиція, то ж буде цікавою не лише дітям, а й дорослим. 
    Завітайте у Буську районну бібліотеку для дітей! Тут вас радо зустрінуть, покажуть та розкажуть про усі цікавинки бібліотекарі Надія Островська, Марія Мороз, Галина Сай та очільник колективу – Галина Гораль.
Відділ культури та туризму Буської РДА

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ