середу, 30 вересня 2015 р.

30-метровий вишитий рушник – відома кожному бужанину візитка рідного краю. Барвистий, оригінальний, з елементами етнічної приналежності, він милує зір і зігріває душу відчуттям гонору. Бо такий рушник є лише у нас, у бущан!

    А до 918-х уродин міста Буська цей чудовий рушник стане ще довшим. Бо, як не прикро це констатувати, Буська міська рада ще донині не мала своєї «візитки» у вишиваному дивограї.
    І ось сталося! Реалізувати задум допомогла відома мисткиня Лілія Андреєва. Основа рушника вишиті червоно-чорні візерунки, як доля нашого краю, в якій сплелись і журба, і радість. А в центрі рушничка – символ Буська: гордовитий білий птах з чорною ознакою. Рушник незабаром буде приєднаний до основи рукотворного 30-метрового оберегу. Але це не остання зміна, яка очікує наш славний рушник. До 25-ї річниці Незалежності України ще два рушники доповнять його. На початку рушника красуватиметься величавий напис: «Слава Україні!». А на кінці: «Героям Слава!». 
  Нагадаємо, що рушничок-оберіг було створено з ініціативи РО «Просвіта» та відділу культури та туризму Буської РДА до 20-ї річниці Незалежності України.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ