четвер, 24 вересня 2015 р.

Баландюк Микола, бущанин і воїн АТО, до рідної оселі повернувся напередодні 24-ї річниці Незалежності. За плечима – 6 місяців на захисті єдності нашої держави. Був у Волновасі, зумів вистояти і не зламатись. Сповнений оптимізму і бажання жити, здобувати вищу освіту, працювати. 

   Як обереги, привіз додому дарунки дітей: листівки, листи, іграшки, малюнки. До речі, є серед них і роботи, виготовлені дітьми Буського ДНЗ «Лелеченя». Є листівки від донецьких дітей, написані вони російською мовою, але щиро.
   Багато оберегів прикрашали бліндаж, деякі – його машину. На них – знаки від негоди, вони трохи припорошені, зім’яті. Війна є війна, хай і неоголошена.
  Микола під час екскурсії у Буському краєзнавчому музеї пообіцяв вкласти і свою лепту в експозицію інсталяції «Майдан-АТО». І сьогодні знайшов на це час. Ось прапор, який був із ним у Волновасі, на ньому боєць написав: «Слава Україні! За нами – перемога.  «Сірко». Молитовники теж стануть притягальним експонатом виставки, зокрема, «Молитовник військовослужбовця «Молись і служи», «Молебні та молитви за Україну в часі війни».
    Микола каже, що молитва не раз заспокоювала його у критичні моменти, додавала сили і надії. Мабуть, невіруючих там не було, а якщо й були, то повірили  в Бога який дарував їм життя.
Відділ культури та туризму Буської РДА

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ