суботу, 26 вересня 2015 р.

Відкритий лист до голови Буської РДА Мороза П.С.,
Голови районної ради Замроза В.С.
Керівника відділу освіти Буської РДА Глуховецького Б.Л.,
Редактора часопису «Воля народу» Іванціва М.Є.,
в/о редактора «Буського радіо» Яреми Є.І.

Дітей нарешті «почули», та слухали не всіх

  Так, не всіх! У двох статтях останніх номерів районної газети подана інформація, що обурила не тільки освітян району, багатьох гімназистів та випускників (про що свідчать численні коментарі на Буському порталі), але й батьків тих дітей, яких не слухали. В цій статті без суду та слідства, без будь-якого журналістського розслідування проголошений «вирок» вчителю НВК «Буська ЗОШ 1 ст.-гімназія ім. Є.Петрушевича при ЛНУ ім.І.Франка».
   Ми батьки саме тих дітей, яких ніхто і не намагався навіть вислухати, звертаємось до голови Буської РДА Мороза П.С. та до керівника відділу освіти Буської РДА Глуховецького Б.Л. з вимогою припинити незаконне відсторонення учителя біології і хімії Друзь С.З. від роботи в даному класі й дати можливість довести курс навчання до кінця та захистити честь і гідність принципового та висококваліфікованого педагога. Адже п’ятий рік цей учитель навчає в класі наших дітей і ніхто не чув про якісь «численні приниження». На початку 6-го гімназійного класу дітям був запропонований курс за вибором: біологія або українська мова. І багато учнів, які на сьогоднішній день незадоволені роботою вчителя, вибрали саме цей курс біології. Хіба це говорить про «численні приниження з боку своєї викладачки, які тривають уже не один рік»? Чи може хтось навіть припустити, що чотири роки терпіли, а на п’ятий передумали? Ми переконані, якби стояли «правильні» оцінки, то ні про які «приниження» не йшлося б. Зрештою, ні на жодних батьківських зборах класу (в тому числі й на останніх, що відбулися в кінці минулого навчального року) ні в кого з батьків не було ніяких претензій до вчителя. І як це можна зрозуміти?
    А ще ми звертаємось до головного редактора Іванціва М.Є., щоб не висвітлював недостовірної інформації на шпальтах районної газети. Адже незадоволеними є батьки не 15 дітей, а 11 підписантів, а в класі 24 учні. То де ж більше половини? А ще поясніть, хто саме «подейкує» (чи пліткує, а ви потім друкуєте), що передовими новаціями педагога зацікавилися у столиці? Хто саме приїде з уповноваженим з прав дитини «переймати досвід»?
   А також вимагаємо пояснень нам і громадськості, які важелі переконання використав голова РДА на очільнику районного відділу освіти Глуховецького Б.Л. видати наказ про відсторонення вчителя від викладання хімії та біології в 11-класі.
    Цей конфлікт не йде на користь нашим дітям. Багато хто з них переносять його досить важко та емоційно. Діти, навчаючись в 11-му класі, не можуть думати про навчання і про майбутнє ЗНО. Вони стали невільними свідками того, як карається справедливість і чесність у шкільних стінах. А щодо «революції гідності», яка відбулася (за словами п.Іванціва) у кабінеті Мороза П.С., то, очевидно вона у нашому місті ще не відбулася зовсім…
   Батьки учнів 11-го класу НВК «Буська ЗОШ 1ст.-гімназія ім..Є.Петрушевича при ЛНУ ім.І.Франка

Підписи: Дацків Марія, Шевців Тарас, Палинський Б.В., Олійник І.Я., Гуцько О.З., Скоп Р.М.

Редакція Буського порталу: Як стало відомо з наших джерел, у четвер, 24 вересня, керівник відділу освіти Буської РДА Богдан Глуховецький (наразі перебуває у відпустці), написав заяву на звільнення. Коментувати своє рішення головний освітянин району відмовився.

23 коментарі:

  1. Одним словом довели Богдана Глуховецького до звільнення. Тішиться з того взагалі третя сторона, яка тим скористається.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Глуховецький вже 100 раз казав, що йде на звільнення і жодного разу не пішов

      Видалити
  2. І зараз знову буде новий "срач" в коментарях

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Срач в сторону "бабла" чи справедливості?

      Видалити
  3. Якщо Глуховецький слабак, то нехай звільняється.А Вчительці бажаємо не здаватись і перемогти.

    ВідповістиВидалити
  4. Та вже нехай звільняється, а то корупційні схеми у відділі освіти зашкалюють!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Максимів Антіне Степановичу!Директоре Задвір"янської школи, розсилайте повідомлення директорам шкіл на електронну пошту і всі на захист п.Глуховецького!!! "Стоп!!!"А може на цей раз захистимо вчителя-професіонала!!!

      Видалити
  5. Глуховецький слабак і тряпка!!! Замість того ,щоб глибше ввійти в суть конфлікту, він омиває руки і подає заяву на звільнення щоб уникнути додаткових проблем.

    ВідповістиВидалити
  6. Напередодні свого професійного свята вчителі Буського району одержали гучний ляпас від п. Іванціва . Це - попередження : не буде правильних оцінок потрібним дітям , то вас спікає доля п.Глуховецького і п. Друзь. Шановний п. Іванців та п. Мороз ! Вам дуже далеко до професіоналізму. толерантності та інтелігентності керівника відділу освіти . А корупційні схеми , які нібито присутні у відділі освіти зародилися в голові того , хто мітить на це крісло. А може ця ситуація і була створена саме заради того , щоб посадити у крісло керівника відділу освіти потрібну людину ?

    ВідповістиВидалити
  7. Коли працював вчителем, почав згадувати різні свої вислови до учнів. Казав – «як не будеш вчитися, пошлю тебе на ферму лайно з-під свиней вигортати». Я хотів, щоб учень задумався над своєю долею і таки почав вчитися. Але думаю, що це теж образа учня. Плюс образа працівників ферми, бо кожну професію потрібно поважати. І у сучасних умовах ті учні могли б вимагати і моєї заміни. І взагалі думаю кожен вчитель щось подібне пригадає зі своєї практики. Є ще емоції, за які потім шкодуєш. То за таким принципом реально можна відсторонити 90% вчителів району. Коли я ще був учнем, то пригадую вчителя, який учневі, що не те відповів, казав – «ти дурний, тебе піп хрестив, сідай». Його учні любили, але хтось також міг би вимагати його заміни. В гімназії виник небезпечний прецедент, який може мати набагато більші наслідки, аніж можна собі уявити.

    ВідповістиВидалити
  8. пане Мороз.Ви повинні негайно виправити ситуацію.,бо вже дуже багато наламали дров.Ви втратили рейтинг у всього вчительства і якщо допустите звільнення п.Глуховецького ,вам того не простять.А попереду вибори.Не забувайте .Вже і так ваша районна газета втратить читача після своіх публікацій.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А хто звільняє п. Глуховецького він сам пише заяви на звільненя!
      Потрібно,як мужчині вміти тримати удар,а не прикриватися спинами директорів і грамядськості.Пояснити через засоби інформації своє бачення ситуації і крапка!!!

      Видалити
  9. Вчительському колективу потрібно звернутись до районної ради для проведення позачергової сесії по цьому інциденту.На щастя більшість наших депутатів заслуговують на пошану.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вчительському колективу гімназії в першу черегу. так як вони знають суть конфлікту!

      Видалити
  10. А також батьківському комітету.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Батьківський комітет точно все вирішить.

      Видалити
  11. Певно шо вирішить , там же карпчуки з вороновськими заправляють , ото вже кашу заварили , люди з посад ідуть , їм ше відгикнеться.

    ВідповістиВидалити
  12. ,Не Глуховецький дав розпорядження звільнити вчительку від читання уроків в11 класі,а Мороз.В цьому вся суть.І можливо через це п.Глуховецький написав заяву.Треба було врахувати його думку,а не робити необдуманих наказів.І знайте,все вчительство району стурбоване цими подіями і вимагає негайного вирішення

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Незаконний наказ підписав якийсь в.о. начальника Николайчук!
      Не думаю,що якийсь в.о.Николайчук без погодження з п.Глуховецьким міг видати незаконнй наказ.(крайній мусить бути).
      Виходить,що крайній Мороз,а де логіка?Якщо не врахована" підкилимна" думка п.Глуховецького,то нехай набереться мужності і висловить свою думку в засобах масової інформації,а громада розсудить перед виборами хто є "Ху"!!!

      Видалити
    2. Відповідає за видання незаконного наказу — голова п.Мороз, за своїх підлеглих Глуховецького та Николайчука!

      Видалити
  13. А це не ті Вороновські, що в РДА працюють?

    ВідповістиВидалити
  14. Сьогодні подумав про шляхи врегулювання конфлікту і прийшов до висновку, що одна зі сторін зайшла дуже далеко і зупиниться не зможе. Зомбування вже не звернути. Почати з чистого аркуша майже неможливо. Єдине – йти до суду(((

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ