неділю, 13 вересня 2015 р.

В районній газеті «Воля народу» від 27.08.2015 року було опубліковано статтю «Вже давно не «Галицька Венеція» або Аквафобія міської влади». У ній йшлось про небажання Буської міської влади прийняти міри для забезпечення бужан умовами для літнього пляжного відпочинку. Зокрема описано озеро «Комсомольське» в центрі Буська, його не привабливе становище, непридатність для риболовлі і купання… 

   Зважаючи на те, що міська влада вперто не помічала страшний, екологічно-небезпечний стан Буського водоймища, ініціативною групою небайдужих бужан було прийняте рішення розпочати збір підписів мешканців Буська під зверненням до Громадського руху «Народний контроль» з проханням допомогти вплинути на міську владу, щоб нею були прийняті міри по порятунку озера «Комсомольське». На даний момент зібрано 164 підписи. Громадська позиція бужан дала свій результат. Отримано офіційну відповідь міського голови із запевненням про те, що «Виділення коштів відносно впорядкування водойми у відповідності з «Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України» буде розглядатись в 2016 році на бюджетній сесії Буської міської ради».
   Звичайно, як говорять в народі, «казав пан кожух дам – та тільки слова його теплі!» Та на те і з’явилась у Буському районі Громадська організація «Народний контроль». За підтримки Буської громади ми не дозволимо словам мера зависнути в повітрі. А для більшої дієвості ми продовжимо збирати підписи бужан, яким не байдужа доля Буської перлини – «Комсомольського озера». Підписи свої можна залишити під зверненням, яке знаходиться у наметі Громадського руху «Народного контролю». Цей намет знаходиться на території Буської автостанції по вівторках і п’ятницях, з 10.00 до 14.00 год. Дуже сподіваюсь, що байдужих до долі нашого озера в місті Буську не знайдеться. Бо наше озеро, як мала дитина потребує допомоги. Повірте, воно нам віддасть сторицею. За допомогою громади ми заставимо міську владу створити Буський природній Аквапарк. Озеро стане окрасою нашого міста, буде можливість бужанам скупатись в літню спеку, рибакам порибалити… Нам не прийдеться їздити у пошуках водяної прохолоди поза межі Буського району.
   А Буській міській владі на останок от що скажу – Ваше щастя, що ні озеро, ні Західний Буг – не мають голосу. Бо від їхнього стогону і плачу, Ви б не змогли так спокійно владарювати в Буській міській раді.
Роман ЯКИМОВИЧ, 
мешканець м. Буськ

15 коментарів:

  1. Допомоги потребує не лише озеро, а й річки нашого міста! Ось уже з середини літа зникла річка Солотвина, яка протікала біля спорткомплексу!!! Кажуть, що це робота людей, які перекрили річку для задоволення власних потреб!!! Міська влада і цього вперто не помічає?!

    ВідповістиВидалити
  2. Є Солотвина, Рокитна, Західний Буг. Потрібно прочистити русло, і перед впадінням в річку Полтву поставити невеликі шлюзи. Підніметься рівень води, появиться риба. Появиться вода в колодязях. Буде відвернуто екологічну катастрофу. Затрати не великі, а користь неоціненна.

    ВідповістиВидалити
  3. А ще є вихід, носити воду відрами з криниць у річки, бажано на початку міста! Коли і де збираємось?
    Дайте клич - усі відгукнуться!
    Бажано зараз, а то вибори минуть і почнеться зима, а тоді треба буде сніг носити та і холодно буде!

    ВідповістиВидалити
  4. Нема води не буде льоду! Де будемо грати хокей зимою?
    Якщо міська влада не може наповнити водою річки то хай строїть майданчик для хокею, а то так справи не буде, скільки можемо терпіти цю "водяну" бездіяльність?

    ВідповістиВидалити
  5. Смішно вимагати щось від ради, наперед нічого практичного для цього не зробивши. Перші кроки цього пана мали б проявлятися в ініціативі по збору небайдужих до даної проблеми людей для очищення озера, русла річки і т.д. А вже тоді, побачивши ініціативу громадськості, в раді самі б про цю проблему заговороли..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А то від статті складається таке враження, що міська рада те озеро і ту річку засрали......

      Видалити
    2. Во-во! Засрали! В точку!

      Видалити
  6. Ромко якимович, а ти напиши як ти біля озера гараж ставити хотів, тоді тобі комсомольське в одному місці було. А, я забув, ти народний контроль тепер, ще ніц не зробив, а вже контролювати хочеш.

    ВідповістиВидалити
  7. Так ладно ромцьо твоя жінка статті тобі пише, бо ти на то не здатний, тобі в беркуті всі клепки повідбивали. Там по голові добре дають.

    ВідповістиВидалити
  8. вона не тільки писати вміє, добре її получалося і гроші брати за місця в садіку, коли керувала.

    ВідповістиВидалити
  9. Добре всі кажуть, але треба на Клинці до Стельмаха поїхати і засипати те озеро, що йому Зеленюх вирив

    ВідповістиВидалити
  10. Читаю коментарі та розумію, що закінчились часи коли кожного можна було розкритикувати за, що небуть та звинувати у всьому.
    Люди на вже не ведуться просто на критику, особливо, якщо хтось починає шукати фіранки в с...ці!
    Так само можна міські владі закидати чому військові гаражі простоюють та їх вона не охороняє, чому в Буську не відкрито жодного заводу, бажано, щоб на ньому виготовлялись танки, чому із Красного не проведено залізну дорогу тощо.
    Дурі можна придумати ще багато.
    Висновок один люди бачать усе - де правда, а де просто "сенсація" та "Бездіяльність" та хто хоче на такому заробити БАЛИ.
    Гордий за бужан!!!

    ВідповістиВидалити
  11. Останній анонім висловив правельну думку.

    ВідповістиВидалити
  12. БЕРУЧИ ДО УВАГИ КОМЕНТАРІ "АНОНІМІВ", НАПРАВДИ ТІШУСЯ, ЩО НАШІ ЛЮДИ НЕ СЛІПІ І НЕ ГЛУХІ, БО ВІДРАЗУ ВИРАХОВУЮТЬ "ХУ ИЗ ХУ"

    ВідповістиВидалити
  13. ПОПЕРЕДЖАЄМО! Будь-хто може коментувати публікації розміщені на нашому блозі, проте якщо коментарі міститимуть наклепи, нецензурні слова, заклики до насильницьких дій тощо - вони будуть видалені зі сторінки

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ