понеділок, 28 вересня 2015 р.

Танець – це маленька модель життя в декількох хвилинах, зі своїми емоціями та переживаннями. Танець – це твій пульс,биття твого серця, твоє дихання. Це ритм твого життя. Це вираз в часі і русі, в щасті та радості, смутку і заздрості. І хоча життя не складається з одних лише танців, зате справжній танець – як усе життя.

      У суботу на сцені Буського РНД 11 хореографічних колективів демонстрували свої вміння та навички у мистецтві танцю та ритму.
     Оцінювали майстерність юних танцюристів - Заслужений артист України, хореограф, провідний методист Львівського обласного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи – Городиський Володимир Васильович, керівник відділу культури та туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька, методист культурно-освітнього жанру Любов Огороднік.
         Учасниками мистецького змагу були як майстри, добре знані колективи, так і ті, що народились недавно. Голова журі, В. Городиський, в напутньому слові зауважив, що у районі є позитивний поступ як в кількісному так і якісному показниках.            
    Зразкові колективи «Арніка» (кер. А. Діяк) та «Нові зірки» (кер. М. Зеленська) не опустили планки виконавської майстерності. Варто відзначити і краснянських танцівників: «Енерджі» (кер. М. Сторонянська) та «Плеяда» (кер. М. Козак). Костюми, виразна сюжетна лінія, оригінальність постановки – те, що виділяє ці колективи.
    Участь у конкурсі взяли учасники художньої самодіяльності НД с. Н. Милятин (директор Д. Мельник), НД с. Новосілки (хор. І. Гуменна), НД с. Топорів (хор. Л. Ступак), НД с. Утішків (хор. О. Тимоць), НД с. Кизлів (директор Н. Дзюба), НД с. Заводське (хор. Л. Ступак), НД с. Балучин (директор О. Стойко).
Особливо щирі оплески викликали «Лісовички» у постановці А. Діяка, «Циганський танець» (М. Зеленської), «Рибалка» (І. Сторонянської), «Дитячі мрії» (М. Козак).
    Варто зауважити, що глядачів у залі було чимало. Дощова погода не злякала поціновувачів танцювального мистецтва. Актуальною під погоду була композиція І. Сторонянської «Погода диво природи».
    Непомітно добіг кінця огляд – конкурс хореографічних колективів Буського району. Позаду – переживання та напруження перед виходом на сцену, адже кожен учасник колективу знає, що танець – це праця, але глядач її бачити не повинен. Та для батьків, друзів та родини у залі - наші діти найкращі. Голова журі, Заслужений артист України В. Городиський, щиро подякував методисту Л. Огороднік за сумлінну професійну працю, а учасникам конкурсу та керівникам колективів побажав творчої наснаги та нових постановок. Володимир васильович провів мобільний майстер-клас для хореографів-початківців. Керівник відділу культури та туризму Буської РДА Л. Ціхоцька побажала усім росту професійної майстерності та радості від праці.
Відділ культури та туризму Буської РДА

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ