середу, 30 грудня 2015 р.

Надбужанська шопка бере участь в обласній виставці «Різдвяна Львівщина», яка розпочала свою роботу 29 грудня в приміщенні Львівського палацу мистецтв.

   Загалом на виставці представлено 25 різдвяних шопок з різних районів та міст Львівщини, які популяризують традиційні, цікаві чи маловідомі звичаї області.
    «Цікаво, що є сучасні шопки, виготовлені спеціально для виставки, де поєднано традиційне і новаторське мистецтво з символічними українськими оберегами», – зазначила директорка департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації Христина Береговська.
   До виготовлення шопок залучили професійних митців, майстрів народного мистецтва, учнів мистецьких шкіл області. Кожен район Львівської області представив на виставці одну шопку. Ще п’ять передали міста області.
   При виготовленні застосували найрізноманітніші матеріали: скло, кераміку, лозу, фанеру, солому, кору смереки, камінь з гірського потоку, пінопласт, папір, тканину, дерево, гіпс та інші.
   Виставка триватиме упродовж двох тижнів. Після завершення виставки різдвяні шопки повернуть до районів, де їх покажуть у Народних домах.
   Варто відзначити, що від Буського району на виставці представлена Різдвяна шопка, яку виготовила надбужанська  художниця і мисткиня Лілія Андрєєва. 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ