середу, 27 січня 2016 р.

25 січня під головуванням голови Львівської ОДА Олега Синютки відбулося слухання звіту голови Буської РДА Петра Мороза. На засіданні були присутні голова Буської районної ради Богдан Глова, міський голова Ростислав Сліпець, селищні та сільські голови, а також начальники відділів і управлінь районної державної адміністрації, керівники правоохоронних органів та районних служб.

   Головним питанням зібрання був звіт голови Буської районної державної адміністрації Петра Мороза про роботу структури за 2015 рік. Однак, не таким радісним виявився звіт голови, як про це деякі ЗМІ району з посиланням на прес-службу Буської РДА оприлюднили. Читаючи інформацію складається враження, що оприлюднений звіт мав просто шалений успіх. Не будемо лукавити, але сам голова Львівської ОДА Олег Синютка сказав, що не задоволений почутим звітом. «Не думаю, що все так добре у Буському районі», - висловився очільник області.
   У своєму виступі Петро Мороз коротко розповів про стан соціально-економічного розвитку району за минулий рік. Відтак, через надмірне  хвилювання (це був перший виступ очільника району за трибуною) інколи плутався в цифрах. У залі навіть шептали, що мовляв, очільник звіт побачив тільки перед виступом, тому не мав змоги його перечитати і більш доступними словами пояснити аудиторії про роботу структури.
    За словами Петра Мороза, за 2015 рік до зведеного бюджету Буського району надійшло 44654 тис. грн податків і зборів. Порівняно з 2014 роком доходи зросли на 68,4% або на 18139 тис. грн. «У районі спостерігається зростання обсягів реалізації у всіх галузях промисловості. Темп зростання обсягів реалізації промислової продукції, за очікуваними даними, становитиме 147,5%. Середня заробітна плата працівників району – 2586 гривень, – зазначив Петро Мороз. – Торік залучено прямих іноземних інвестицій в розмірі 1,8 мільйонів доларів США. Найбільше інвестицій – 1,4 мільйонів доларів надійшло у ТзОВ «Галіція Грінері», компанії, що займається вирощуванням овочів у теплицях».
   Щодо субсидій на житлово-комунальні послуги, то їх призначили 7625 сім’ям Буського району на загальну суму 28 млн 194 тис. грн, у тому числі 6465 сім’ям субсидії призначено вперше. 
    Що стосується соціального забезпечення учасників Антитерористичної операції, то в районі 124 військовослужбовців отримали по 1000 грн з районного бюджету і 97 – по 3000 грн з обласного бюджету. Окрім того, 26 дітей учасників АТО оздоровили в санаторно-оздоровчих закладах.
   Наголосив очільник РДА і на тому, що сприянням Українського фонду соціальних інвестицій в районі провели низку ремонтно-будівельних робіт, а саме в Буській ЗОШ І-ІІІ ст №1 встановили нові вікна, облаштували пандус, у НВК «Андріївська ЗОШ І-ІІІ ст» замінили опалення та шиферне перекриття даху, у НВК «Задвір’янська ЗОШ І-ІІІ ст» частково встановили вікна, повністю замінили систему теплопостачання та газових котлів.
   Того дня аудиторія засідання виявилась не такою активною, як це було торік. Лише троє учасників задали свої питання, які були адресовані Петру Морозу та Олегу Синютці. Серед піднятих питань – збереження існуючих закладів соціальної сфери, відновлення у 2016 році фінансування реконструкції церкви Св.Параскеви в Буську, упорядкування ситуації з виділенням земельних ділянок учасникам АТО для ведення особистого селянського господарства, чи під будівництво житла. Щодо останнього питання Олег Синютка звернув увагу на необхідності співпраці з громадами району щодо виділення ділянок учасникам АТО. Відтак місцеві органи влади району та міста за участю голів сільських та селищних рад, представників асоціації учасників АТО Бущини запланували наступного тижня провести круглий стіл, аби напрацювати єдині підходи у виділенні земельних ділянок, аби кожному військовослужбовцю, хто має потребу в їх отриманні, не було відмовлено.
   Завершуючи засідання голова Львівської ОДА Олег Синютка подякував усім керівникам місцевих органів влади за те, що не з’ясовують між собою стосунки, а працюють заради громади. Окрім відкриття дошкільного закладу Олег Синютка також відвідав спортивні споруди Буської ДЮСШ, багаторічний довгобуд – дитячий садочок в районі вулиці Грушевського та Буську центральну районну лікарню, де оглянув кабінети ультразвукової діагностики, забору крові, прийомне відділення пункту екстреної медичної допомоги. Очільник області зазначив, що для нього було важливо все побачити, оскільки незабаром будуть затверджувати державний фонд регіонального розвитку, тож зрозуміло буде про що йтиме мова.
/Буський медіа портал/

6 коментарів:

  1. Якщо охаректеризувати усіх, хто сидів в президії під час звіту Мороза то можна сказати наступнне: Глова після виступу Петра Степановича тягнув, як мінімум, на посаду Голови Верховної Ради України, Сліпець- справляв враження людини, яка очолює Кабінет Міністрів України. Ну, а сам Мороз був подібний на першокласника, який цілий рік ходив до школи і ніяк не може прочитати три слова : "ма-ма ми-ла ра-му". А сам Синютка був подібен на батька, який прийшов на батьківські збори і так йому соромно за свою дитину(маю на увазі Мороза), але що поробиш, тож "рідна дитина".

    ВідповістиВидалити
  2. Згідна з анонімом. Глова виступав чітко, окреслив проблеми не тільки району а і обласного бюджету і як завжди без всяких листків. Сліпець старався тримати марку, а Петро чисто в тих паперах розгубився. Але мали би тут ще попередники звітувати.

    ВідповістиВидалити
  3. Та ні. Дєд був підготовлений крутіше ніж Богдан з Ростиком разом взяті. Тільки не встиг дочитати до потрібного місця, бо Синютка гад перебив.і почав питати те, що було на чотири листки далі. А потім попробуй найти той листок на якому закінчив. Хоча без жартів інфо. в тих листках була круто підготовлена на рівень ВР. Євген К. шо дурно 10 днів не спав.

    ВідповістиВидалити
  4. Що правда, то правда! Чіткіше від Глови міг виступати лише Глова!

    ВідповістиВидалити
  5. Не розумію, для чого було цілому колективі журналістів з Буського радіо приходити на засідання, якщо потім на сайті вони передрукували інформацію прес-служби Буської РДА! Куди йдуть платників податків гроші? Якщо таке твориться...

    ВідповістиВидалити
  6. Якби Мороза не спинили, то він би як Брєжнєв ті листки по два рази прочитав . Тоді б не збився .

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ