вівторок, 26 січня 2016 р.


Малечі із дошкільного закладу «Берізка», що у Буську навчатися тепер затишніше, комфортніше та тепліше. Спільними зусиллями уряду Німеччини, Українського фонду соціальних інвестицій, Буської міської та Львівської обласної ради вдалося втілити мікропроект з відновлення дитячого садочку у якому виховуються 120 діток.

    Вчора, 25 січня на урочисте відкриття після реконструкції дитячого дошкільного закладу «Берізка» завітали виконавчий директор Українського Фонду соцінвестицій Віктор Мірошниченко, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Буської РДА Петро Мороз, голова Буської районної ради Богдан Глова, міський голова Буська Ростислав Сліпець, керівник відділу освіти Буської РДА Богдан Глуховецький та інші. Загалом на реконструкцію ДНЗ у Буську витратили понад 1 мільйон 200 тисяч гривень. За ці кошти вдалося відремонтувати два кабінети для медичних працівників закладу, перекрити дах, замінити старі вікна на нові – енергозберігаючі. Також замінили вхідні та внутрішні двері, відремонтували сходові клітки та коридори, оновили обладнання кухні.
  Урочисто синьо-жовту стрічку біля входу у дитячий заклад перерізав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошниченко.
    Голова Львівської ОДА Олег Синюка вітаючи присутніх, подякував колективу садочку та міській раді, Фонду та уряду ФРН та висловив сподівання на продовження продуктивної співпраці з реконструкції об’єктів соціальної сфери.  Вітальні слова мали і голова обласної ради Олександр Ганущин, Буський міський голова Ростислав Сліпець, виконавчий директор УФСІ Віктор Мірошниченко. Грамотами Фонду було нагороджено завідувача дитячого закладу«Берізка» Надію Домбровську, керівника відділу освіти РДА Богдана Глуховецького, міського голову Ростислава Сліпця, директора підрядної будівельної організації Петра Орихівського.
   Вихованці дитячого закладу для гостей підготували святковий концерт, зал юним талантам аплодував.
   Освятили після реконструкції дитячий дошкільний заклад настоятелі місцевих храмів УПЦ КП та УГКЦ отець Петро Салабай та отець Михайло Смачило. Звертаючись до керівників, духовні отці побажали їм мудрості при прийнятті рішень та завжди пам’ятати про український народ, який дав їм цю владу.
На завершення урочистостей усі дружньо заспівали «Многая літа…».
   Щира подяка від громади Буського району та органів влади району консультантам Українського фонду соціальних інвестиції Наталії Датченко та Роману Бобику, які безпосередньо працювали з людьми, надавали консультації та всебічну підтримку, здійснювали супровід проектів.
   Довідка.  Нагадаємо, що у Буському районі за період з 2013 по 2015 рік було реалізовано 7 мікропроектів на загальну суму 9 655 тис.грн. за підтримки німецького банку KFW через Український фонд соціальних інвестицій. В ракмах діяльності УФСІ в районі було відновлено 3 дитячих навчальних заклади, 3 школи, 1 заклад культури. Методологія роботи УФСІ передбачала максимальне залучення місцевих мешканців громад району, відібраних на конкурсних засадах, до реалізації мікропроектів на всіх стадіях. Це дало можливість людям відчути власну відповідальність за життя громади, побачити перспективу розвитку, долучитись до корисної справи. Команда УФСІ допомогла вибудувати життєздатні партнерські відносини між людьми, інвестором, органами місцевого самоврядування. Іноваційним для району став підхід до впровадження заходів з енергоаудиту та енергоменеджменту в рамках реалізації кожного мікропроекту, за підтримки уряду Німеччини через Український фонд соціальних інвестицій.
/Буський медіа портал/
Знімки Романа МАТВІЮКА

0 коментарі:

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ