вівторок, 23 лютого 2016 р.

Дитина, яка терпить менше образ, виростає людиною, яка більше усвідомлює свою гідність.

                 Дитячі очі чисті, щирі
В них видно наміри й думки,
         Вони хоч чорні, сині, сірі
         Бувають радісні й сумні.
 
Відповідно до Закону України „Про охорону дитинства” та Конвенції ООН про права дитини, кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність, захист гідності та найкраще забезпечення її інтересів.
    Проблема соціально-правового захисту дітей є актуальною для України особливо сьогодні, в часи складної ситуації на Сході України, політичної, економічної та соціальної нестабільності.
      Держава здійснює захист дитини від усіх форм насильства, образ, недбалого й жорстокого поводження з нею.
   З 15 по 19 лютого 2016  року в Кізлівській ЗОШ І-ІІ ст. відзначався Тиждень правових знань з прав захисту дітей, в рамках якого було проведено загальношкільну лінійку «Наші права - щасливе дитинство»,  урок «Захист прав дитини», перегляд відеоролика «Захист прав дитини в Україні». Учні 7-8 кл. під керівництвом вчителя правознавства Дяків О.Б. підготували стіннівку “Хай під сонцем квітнуть квіти і щасливі будуть діти”, класний керівник 8 кл Лебедь О.Ю провела виховну годину «Як вберегти себе від насилля». 
  Під час виступів учні наголошували на тому, що діти мають право на життя,  рівність, особисту безпеку та свободу,  рівний захист перед законом,  захист від усіх форм дискримінації, здоровий спосіб життя, захист від насилля. Адже це є повноцінним та дієвим  обов'язком держави.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ