четвер, 31 березня 2016 р.

 Учні Новомилятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшлися шляхами пам’яті своїх героїв-земляків, включившись у пошуково-дослідницьку експедицію «Герої не вмирають». Автор дослідницької роботи «Небесна Сотня. Історія Ольги Бурої» – восьмикласниця Ірина Боднарчук (керівник – педагог Ольга Боднарчук).

 Скільки зустрічей, скільки перегорнуто сторінок сімейного фотоальбома, скільки теплих слів односельчан Ріпнова і Журатина, сказаних про неї з болем душі!
   Крок за кроком учениця окреслює, збираючи золоті розсипи спогадів, основні етапи життя тендітної, молодої надбужанки, яка за покликом серця ступила на Майдан, вважаючи обов’язком бути серед тих, хто підняв голос на увесь світ за гідне для українців життя, яке вона любила над усе, йдучи дорогою до Бога і Божої правди. Вона була першою в рядах героїв Небесної Сотні і єдиною жінкою у сотні самооборони. Зігрівала усіх  теплом відданості, щирості, привітністю й горнятком теплого чаю, свято вірячи в перемогу добра.
   Ользі Бурій 22 липня цього року виповнилося б всього 30 років, а нерозквітле молоде життя закінчилося два роки тому.  Посмертно Ользі Бурій «за громадянську мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народу під час Революціїї гідності  посмертно присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». Вона стала й Почесним громадянином Буського району. А патріарх УПЦ КП Філарет нагородив її почесною медаллю «За жертовність і любов до України».
    Світла пам’ять жива про неї саму  та її подвиг. Герої не вмирають, слугуючи прикладом для поколінь, бо ж немає нічого святішого, як віддати життя «за други своя»! І свідчення цьому – прониклива замальовка про Ольгу Буру сільської учениці Ірини Боднарчук. 
                                                                                Алла  АНДРЄЄВА, журналіст

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ