вівторок, 29 березня 2016 р.

Водевіль – жарт «Бой жінка» – мистецький дарунок жителям с.Побужани від  аматорського театрального колективу НД с.Ракобовти.

      В рамках відзначення 27 березня – Міжнародного Дня театру –   драмгуртківці представили сусідам цю захоплюючу виставу, за мотивами п’єси  Г. Квітки – Основ'яненка.
   На сцені відкрилися прості селянські образи сімейної пари, їх життєві труднощі та буденні проблеми, які є у більшості сімейних пар. Чоловік на ім’я Потап (Олег Кіра) дуже ревнивий, його жінка Настя (Ірина Приставська) любляча, але водночас нещасна жінка разом з братом Романом – Сумасводом (Володя Романів), вирішили провчити ревнивця. Брат, прийшовши на кілька днів із уланської служби, навідався до сестри. Побачивши у якому вона становищі допомагає сестрі в гумористичній формі, використовуючи свою  чудову фантазію та винахідливість розіграти її чоловіка. Оришка (Ольга Гавлюк) мати Потапа спочатку не розуміє що трапилося з її сином, бо той говорить дивні речі, немов рибу у грядці викопав, грушки на сосні їв, та й нібито обстриг жінці волосся, але згодом все розкривається.
  Постановники п’єси директор Народного дому Приставська Ірина та  бібліотекар Марія Смолінська старалися донести до глядача, що бой жінка –  це символ розумної та відчайдушної жінки, яка не дасть себе в обіду.
 До речі, ці креативні, творчі  працівники культури паралельно із гастрольною діяльність готують нову постановку із дитячим ляльковим театром «Казкарик», яку покажуть  6 квітня на семінаріпрактикумі керівників театральних гуртків сільських НД району. 
    Семінар проходитиме на базі Кізлівського НД.  Директор Наталя Дзюба із дитячим театральним колективом «Перлинка» цієї неділі потішили односельців  цікавою постановкою, яку також презентуватимуть на семінарі.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ