четвер, 21 квітня 2016 р.

У вівторок, 19 квітня, в приміщенні Українській академії друкарства, що у місті Львові, відбувся концерт Народної чоловічої капели «Прометей» ЛНУ ім.І.Франка під назвою «Вставайте, кайдани порвіте!».

   Вступну промову, присвячену феномену Прометея, виголосив поважний професор Степан Гунько. Учасники хорової капели натхненно та урочисто виконали твори Тараса Шевченка.
   Урочисте сильне слово було від мешканця Бущини, учасника АТО Сергія Бондаренка. 
 Загалом присутні мали змогу не лише насолодитися чудовим концертом, а й відчути єднання, яке незмінно викликають слова Великого Кобзаря.
  Варто відзначити, що захід був організований громадською організацією «Європейська Галичина». 

   А вже вчора, з нагоди 145-річчя від дня народження геніальної Лесі Українки під куполом 375-річного храму Стрітення Господнього у Львові разом з молитвами за упокій душі, за участю церковної громади і студентської молодіпрозвучали безсмертні твори, видатної української поетеси Лесі Українки, які наповнені животворящим духом, цілком спів-звучні нинішньому часові.    


   Мабуть, важко знайти людину, яка б не знала хто така Леся Українка. В наш час Інтернет розкаже різними мовами біографію видатної Лариси Петрівни Косач-Квітки, дасть змогу ознайомитись з її творчістю, 
     Вечір розпочався молитвою, за упокій душі української поетеси.  При Соборі, відбувся концерт з творів Лесі Українки та невеличке прийняття.
Такий захід організували українські товариства та організація «Європейська Галичина». 


0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ