середу, 6 квітня 2016 р.

     Сьогодні на базі Народного Дому с. Кізлів відбувся районний семінар–практикум керівників аматорських театральних колективів, директорів та художніх керівників сільських Народних домів на тему: «Сучасні форми та методи організації театрально-творчої діяльності дітей та молоді  в районі». 

    Семінар організований відділом культури та туризму Буської РДА з метою підвищення та удосконалення професійного рівня керівників дитячих театральних колективів, активізації їх творчої діяльності, покращення добору репертуару, подальшого розвитку дитячого театрального мистецтва.
   З вітальним словом  та  щирими побажаннями плідної та результативної праці до учасників семінару звернулися голова Буської райдержадміністрації Петро Мороз, голова Буської районної ради Богдан Глова, Кізлівський сільський голова Галина Бура.
   Цікавий майстер–клас з занять акторської майстерності (артикуляційна гімнастика, вправи  на увагу, дихання, вокально–рухові етюди) провела із учасниками дитячого театрального колективу с.Кізлів провідний методист Львівського Обласного центру наукової творчості і культурно–освітньої роботи Оксана Шніцар. Вона вручила дипломи Лауреатів III ступеня обласного огляду -конкурсу читців, присвяченого пам’яті Т. Шевченка, Христині Папроцькій, Марії Грищук, Анні Кравчук та грамоту Марії Глові.
 Мистецтво лялькового театру та цікаву, повчальну лялькову виставу «Рукавичка» презентував дитячий ляльковий театр «Казкарик» (керівник – бібліотекар бібліотеки с. Ракобовти Марія Смолінська). Вона захоплююче розповідала про заснування в колективу, організацію роботи. У цього театру багатий діючий репертуар і зараз учасники колективу розучують п’єсу  на англійській мові.
     Про роботу із дитячим театральним колективом НД с.Кізлів розказала керівник  Наталя Дзюба. Вкотре Наталя Петрівна здивувала усіх цікавою дитячою театральною постановкою. Надзвичайно старалися господарі Кізлівської сцени. Малі аматори проникливо, чуттєво  розкривали характери своїх персонажів та правдиво доносили до глядачів роль кожного сценічного образу у виставі «Дванадцять місяців на новий лад».
   Із словами подяки керівникам та учасникам колективів звернулася керівник відділу культури та туризму Л. Ціхоцька.
Оксана ШКВІР, 
методист театрального жанру Буського РНД

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ