вівторок, 19 квітня 2016 р.

Коли серця б’ються в унісон, а в очах виблискують вогники, які об’єднують однодумців, тоді немає жодних перешкод для втілення найшаленіших задумів. Волею випадку співпали дві важливі події – 20 років нашій Станиці Красне і 160 річниця від дня народження Івана Франка.

   От ми й вирішили продовжити наші святкування «Стежками Франка». Маршрут обрали нелегкий: Красне – Львів - Дрогобич - Урич - фортеця Тустань – Борислав – Нагуєвичі – Меденичі – Львів – Красне. Завдяки чудовій погоді ми змогли побачити все заплановане. В Уричі нам розповіли, що фортеця «Тустань» була унікальна своєю конструкцією, адже усі споруди кріпились безпосередньо на скелях і були виключно дерев’яними. Шкода, що під впливом часу від фортеці залишились лише спогади. Та гірські мальовничі пейзажі не дали нам сумувати. Мандрівка до храму святої Анни у Бориславі запам’яталась найбільшою кількістю мощей святих, які там зберігаються. Пані Ольга, яка перебувала у храмі, розповіла все, що знала про них. 
  В Нагуєвичах ми побували в садибі Івана Яковича Франка та мандрували «Стежкою Франка», відпочивали на «Галявині казок», які облаштували неподалік в лісі на честь 150-тої річниці від дня народження Каменяра. Також мали автобусну мандрівку вулицями Дрогобича та Борислава, під час якої розглядали цікаві місця цих міст. Ну, і дорогою додому, ми не змогли оминути Меденичі, де знаходиться приватний зоопарк «Лімпопо».
   Найприємнішим і найцікавішим етапом мандрівки була ночівля у пластовій домівці в Бориславі, куди нас люб’язно запросив пластун-сеньйор, голова СПС Станиці Борислав, Ігор Пиріг. З юнацьким запалом та щирою любов’ю до справи, якій присвятив уже 26 років, друг Ігор розповів нам про життя Пластової родини їхнього міста. Нам випала нагода познайомитися з його вихованцями, які поділились часточками свого тепла, розповіли про себе та свої захоплення. З нетерпінням чекаємо на швидку зустріч з ними під час окружного СВ.
   Сподіваємось, що велика кількість отриманих позитивних емоцій допоможе юним пластунам у майбутніх мандрівках.
Наталія САПРІЯНЧУК,
старшопластунка, 
референт УСП та УПС
Станиці Красне Пласту - НСОУ

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ