понеділок, 23 травня 2016 р.

Сьогодні Україна відзначає День Героїв. З нагоди цього свята, у Буську на площі Майдан Незалежності відбулися заходи з вшанування пам’яті тих, хто боровся за незалежність Української держави. Пройшло свято за участі керівництва району, ветеранів національно-визвольної боротьби, бійців АТО, громадських організацій та установ, мешканців міста,
молоді, членів Братства ОУН-УПА з червоно-чорними знаменами та Державними прапорами України.

   З привітальним словом до присутніх звернулись голова Буської РДА Петро Мороз, голова Буської райради Богдан Глова, його заступник, учасник АТО Роман Фурда, голова Братства ОУН-УПА в Буському районі Мар'ян Длугош.
  За літописними даними, на теренах Бузеччини у травні 1941 року енкаведистами було замордовано 56 жителів району. Зокрема, це мешканці Буська, Олеська, Волуйок, Волиці, Закомар'я, Купче, Побужан, Русилова, Сторонибаб, Андріївки та багатьох інших сіл. Наших земляків піддавали тортурам не тільки у катівні, яку створили енкаведисники у будівлі, що нині стоїть на вулиці Петрушевича, а й у тюрмах Золочева, Дрогобича, Львова... 
  Нині на теренах району живуть свідки тих страшних часів, які пережили хвилю депортацій, репресій, голодоморів. Вони досі пам'ятають жахливі безчинства, тієї наруги, які творив тодішній режим над безневинними українцями. Нині вони одночасно ствердують, що вчинки тих, хто заперечує голодомори, хто будує пам'ятники Сталіну, хто піднімає руку на нашу землю, - приречені.
   У знак подяки школярі вручили ветеранам національно-визвольних змагань та бійцям АТО квіти. Також представниками районної влади квіти були покладені до пам'ятника Незалежності.
 Віддали шану, вклонитися світлій пам’яті, помолитися і поклали квіти  представники влади біля могили повстанців та місця спочинку останнього Головнокомандувача УПА, генерал-хорунжого Василя Кука у селищі Красне. 
/Буський медіа-портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ