пʼятницю, 3 червня 2016 р.

У Міжнародний день захисту дітей в приміщенні дитячого будинку «Добре серце», що у селі Новий Милятин зібрались дуже багато гостей – тут відбулось свято прощання випускників з рідною домівкою.  На свято завітало керівництво району та ЗМІ.
  Спершу, що впадає в очі біля приміщення закладу те, що біля входу на асфальті діти намалювали сонце, веселку, квіти і добрі слова про рідну домівку. У самому приміщенні в кожному куточку закладу чистота, порядок та охайність. Гарно одягнуті випускники з красивими зачісками, маленькі вихованці і їх вихователі у вишитих сорочках розпочинають святковий захід. 
   Першим директор дитячого будинку була Марія Романів, яка нині працює у дитячому садочку.  За кілька років своєї роботи вона не лише налагодила та зберегла те, що тут було, а й примножила власними зусиллями багатство школи. Але найцінніше – знайшла своє покликання у житті: допомагати дітям. Вона стала не лише гідним директором закладу, а перш за все – справжньою мамою для усіх учнів. Розповідаючи про своїх вихованців, складається враження, що Марія Василівна пам’ятає кожного, адже саме вона подарувала кожному з них квиток у доросле життя, саме вона дала початкову освіту та найголовніше – вчила жити у цьому світі по совісті, з честю та гідністю. 
  Від мами – до батька. З напутнім словом до випускників звернувся нинішній директор Володимир Пристач, який побажав дітям міцного здоров`я, щастя, здійснення всіх мрій і задумів, доброї дороги. Є впевненість, що випускники запам’ятають на все життя слова підтримки, вдячності, любові директора школи Володимира Пристача, педагогів, які з материнськими почуттями проводжала 5 випускників у нове життя. Вихованці закладу п.Володимира називають справжнім батьком, адже за короткий час своєї роботи він вже встиг зробити дуже багато для них і закладу. Своєю батьківською любов’ю і теплом він ділиться з кожним вихованцем, за що йому вони щиро вдячні. 
У вітальному слові голова Буської РДА Петро Мороз побажав вихованцям залишатися такими ж мужніми, життєрадісними,  завжди вірити у власні сили й упевнено прямувати до поставленої мети. Він  подякував за чудовий концерт і побажав його учасникам нових творчих звершень.
Голова Буської райради Богдан Глова  побажав дітям міцного здоров`я, щастя, здійснення всіх мрій і задумів, а також успіхів у навчанні та цікавого літнього відпочинку. Він зазначив, що у руках дітей майбутнє української держави, адже саме вони будуть її розбудовувати.
Гості мали змогу переконатися на власні очі, що серед вихованців закладу є чимало талановитих й обдарованих дітей. У ході святкової концертної програми звучали пісенні номери, поетичні рядки та милували погляд запальні танці у виконанні юних вихованців дитячого будинку «Добре серце».
Цього дня керівництво району вручило подяки найактивнішим вихованцям закладу і їх працівникам, а також постійним благодійникам, які завжди не залишаються осторонь, це зокрема, Галина Славич, Ірина Ковальчук, Дмитро Папроцький, Володимир Діжак, Павло Шефа, Іван та Анна-Марія Галайко з Франції, Володимир Січкевич, Олександр Тіщенко, Ярослав Анклевич, Катерина Богдан, Петро Жукровський, Роман Мацюк та багато інших.
Завершилось свято традиційним прощальним вальсом випускників з вихователями закладу та керівництвом району.
За словами директора закладу Володимира Пристача, п'ять випускників закладу вже вирішили куди хочуть поступати, хтось на кухара-кондитера до Львова, а дехто – здобувати технічну спеціальність. Але двері рідної домівки для них завжди відкриті.
 «Чужих дітей не буває!». Таким має стати головний закон людяності у нашому світі – закон любові. Тому ми закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гідними громадянами України.
Текст і фото Роман МАТВІЮК

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ