вівторок, 30 серпня 2016 р.

Під час чергової сесії депутати Буської районної ради з ініціативи фракції ВО «Свобода» звернулися до уряду з вимогою скасувати підвищення цін та тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

   «З 1 липня 2016 року тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення зросли в середньому на 75-90%. Загалом замість обіцяних реформ за останні 2, 5 роки антинародна влада лише затягувала тарифний зашморг на шиях українців: ціни на опалення зросли в 5, 5-10 разів, гарячу воду - в 4, 8 рази.
   Натомість констатуємо, що рівень життя та доходи населення постійно знижуються. У 2015 році був зафіксований один із найвищих рівнів інфляції за останні 20 років - 143, 3 %. Слід сказати, що зростання цін відбувалося на тлі падіння реальних наявних доходів українців, які, за оцінками експертів, знизилися більше, ніж на чверть. На сьогодні установлений розмір мінімальної заробітної плати майже в 2, 1 рази нижче за фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
   Коли уряд, який "покаже всім, як управляти державою", говорить про ринкове обґрунтування підняття тарифів, то забуває про відсоткове відношення ціни на житлово-комунальні послуги до заробітної плати і пенсії громадян. До прикладу, у Німеччині такі витрати від середньорічного доходу становлять 2, 5 %, у Франції - 2, 8 %, у Польщі - 5, 4 %, а в Україні - 18%.
   За попередніми даними, фактичні прямі витрати окремих постачальників житлово-комунальних послуг у попередньому році були значно нижчі (до -20%), ніж прогнозні витрати, які враховувалися при формуванні та затвердженні тарифів на початку 2015 року. Отже, підняття тарифів на житлово-комунальні послуги у багатьох випадках було необґрунтованим», - йдеться у зверненні.
   Тому, зважаючи на це, депутати Буської районної ради з ініціативи фракції ВО «Свобода» вимагають від уряду:
- скасувати підняття тарифів на газ та житлово-комунальні послуги, привівши їх до економічно обґрунтованих та співмірних із реальними доходами населення;
- провести індексацію заробітних плат, пенсій, рівня прожиткового мінімуму, враховуючи темпи інфляції;
- провести реальну децентралізацію повноважень в частині затвердження цін і тарифів на теплову енергію, послуг водопостачання та водовідведення на користь органів місцевого самоврядування;
- скасувати або знизити ренту на газ українського видобування; при цьому забезпечити першочергове постачання природного газу, видобутого на території України, фізичним особам для власних побутових потреб, теплогенерувальним та теплопостачальним організаціям, бюджетним установам та організаціям.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ