вівторок, 18 жовтня 2016 р.

    У благословенний день Покрови Пресвятої Богородиці полинули над селом пісні про Святу Заступницю, славних українських козаків, переможців визвольних змагань і мужніх героїв сьогодення – Купче відзначало триєдине свято, що символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.


  Побувавши на такому хвилюючому патріотичному дійстві, поринувши в атмосферу славного минулого нашої держави, серце переповнилось гордістю, що купчанському роду, як і козацькому – нема переводу. Адже там, де цінують минуле, дбають про сьогодення, виховують у дітей любов і повагу до рідного краю – осяйне майбуття.
    Символічно й те, що свято, яке об’єднало учасників різних поколінь, було по-справжньому родинним. Поруч із матусями виступали дітки, які ревно і щиро благали у Пресвятої Богородиці захисту для родини й України та збереження життя наших захисників. Адже серед тих, хто йшов дорогами війни на сході держави є і наші односельчани: Яськів Мар’ян, Вавринів Михайло та Рудак Андрій. Ці хлопці є прикладом мужності й самовідданості для юнаків села. Тому пісню «Не твоя війна» у виконання ансамблю наших красенів хлопців (соліст П.Броговський) не можна було сприйняти без щему в серці.
    Варто зауважити, що це був напрочуд вдалий дебют новопризначеного директора НД Ольги Мочульської. Організувавши таких, як і сама, ентузіастів української пісні та заручившись підтримкою Іванни Павлик та Наталії Шишки (музичне забезпечення), є надія, що культура нашого села процвітатиме. Всіх цих людей Бог поблагословив талантом співу і оселив у їхні душі та серця любов до пісні, яку вони щедро і щиро розділяють з односельчанами. Особливо незабутньо-трепетні відчуття з’явились від пісні «А я живий…» у виконанні І.Павлик та «Повертайся, солдате» - Н.Туркевич.
Величезна дяка кожному з Вас за яскраве та емоційне дійство.
Галина АНКЛЕВИЧ, мешканка с.Купче

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ