середу, 26 жовтня 2016 р.

7 жовтня 2016 року голова Буської районної ради Богдан Глова скерував офіційне звернення до Народного депутата Верховної Ради України Михайла Бондара з проханням посприяти у виділенні коштів на об’єкти Буського району, на яких уже активно проводяться роботи є співфінансування, але які не можуть бути завершені цього року в силу нехватки коштів. В результаті звернення Богдана Глови до Михайла Бондара Буський район під кінець року отримав суттєві кошти.

   Мова йшла про «Реконструкцію незавершеного будівництва Народного дому під дитячу дошкільну установу «Малюк» в смт. Красне Буського району Львівської області»  на яку є співфінансування з обласного та місцевого бюджету, а також «Реконструкцію внутрішніх мереж опалення районної лікарні в м. Буськ Буського району Львівської області», на яку попередньо виділеної суми по ДФРР є недостатньо (згідно проектно-кошторисної документації потрібно суму 3 756 812 грн., а всього з державного та районного бюджетів виділено 2 232 680), і роботи уже ідуть.
 На дане звернення народний депутат Михайло Бондар відреагував миттєво і уже 19 жовтня 2016 року у постанові Кабінету Міністрів України №717, де були внесені зміни у додатки 1-3 Постанови №395 під назвою «Деякі питання надання у 2016 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій», додані об’єкти Буського району, а саме для реконструкції  Красненського садочка «Малюк» передбачено 589 635 грн., а для облаштування опалення Буської ЦРЛ 1 524 132 грн., що дозволить завершити ці об’єкти.
 Як зазначив голова Буської районної ради Богдан Глова, хотілося б допомогти і Красненській лікарні, але наразі там потрібно виготовити проектно-кошторисну документацію, яка коштує близько 70 тис. грн. 
 «Напевно будемо просити Красненську селищну раду, щоб допомогла їм із документацією. Тому найімовірніше кошти на такий мільйонний об’єкт зможуть бути не скоріше наступного року. Така ж ситуація з хоспісним відділенням Буської ЦРЛ. На даний час вирішуються найнагальніші питання, на які районна рада планує виділити 100 000 грн і ще 105 000 грн дають місцеві ради. Окрім цього допомагають спонсори. Але виділення основних сум розглядатиметься наступного року.
  Є чимало об’єктів на які розроблена проектно-кошторисна документація, наприклад на ЗОСШ №2, але якщо в кінці року дадуть кошти на цей об’єкт, а тендерні процедури триватимуть протягом місяця, то такі роботи виконати не встигнуть. Ніхто знімати дах в грудні місяці не буде. Тому по ЗОСШ №2 в м. Буськ, я бачу подання цього проекту на ДФРР (Державний фонд регіонального розвитку) на 2017 рік», – зазначив Богдан Глова.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ