понеділок, 31 жовтня 2016 р.

У бібліотеках Львівщини триває осінній марафон заходів, присвячених популяризації українського слова. Напередодні  Буська центральна районна бібліотека в межах святкування провела уже два цікаві дійства. І ось у п'ятницю, 28 жовтня – апогей свята! Відомі митці Львова на чолі з директором Всеукраїнського видавництва «Каменяр» Дмитром Сапігою презентували свою творчість бущанам на святі української книги «Словом звеличуємо край». 

   Нашими гостями були письменники Марія Чумарна, Марія Людкевич та Тетяна Грунська, краєзнавець та педагог Тарас Шах, фольклорист Володимир Кузик. Учасників книжкового свята привітав голова Буської районної ради Богдан Глова, наголосивши, що сьогодні є особлива потреба в залученні до читання української книги, перш за все, молоді. Адже справжня, «правильна книга» формує особистість. Ведуча заходу, директор Буської  ЦРБ Оксана Стецик, розповіла про давні традиції Свята галицької книги, а також літературне обличчя Бущини. А далі говорили про все – українство, націоналізм та кохання, значимість книги для майбутнього та нові імена в літературному процесі, читали вірші – патріотичні та ліричні… «Література буде завжди, доки буде людство», - зауважила Марія Людкевич. 
  Гості зі Львова привезли з собою чимало цікавих книг, влаштувавши у фойє Народного дому книжковий розпродаж. Марія Чумарна та Марія Людкевич зустрілися ще й дітворою в Буській дитячій музичній школі, адже мали для них цікаві книжкові новинки.
Л.Вовк, зав. методичного відділу Буської ЦРБ

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ