понеділок, 17 жовтня 2016 р.

У День Святої Покрови, в День українського козацтва, в День утворення УПА, в День  захисника України, 14 жовтня в післяобідню пору в Буську на пл.Ринок  відбулась святкова програма «Марафон патріотичної пісні».     

   В сонячний і теплий день  зібралось чимало бужан та гостей міста, щоб поспівати та вшанувати Матір Божу- Святу Покрову, українських козаків, воїнів УПА та Героїв сьогодення, наших земляків, які на Сході захищають Україну.
  Першими відкрив пісенний марафон вокальний чоловічий ансамбль «Красняни» (кер. Р.Ладига), які з усіма присутніми разом заспівали «Боже, великий єдиний» та подарували декілька патріотичних пісень.              
    З святковим привітанням виступив голова Буської районної ради Богдан Глова. Він наголосив, що свято Покрови було найбільшим святом для козаків, бо вважали її своєю заступницею і покровителькою. Цікаво також Богдан Володимирович розповів про утворення і діяльність УПА на теренах Бущини, а потім долучився до пісенного марафону патріотичною піснею, яку виконав разом з братом Ярославом (директор НД смт. Красне).
   Поважний гість нашого свята приїхав з с.Петричі, це – кошовий отаман Ярослав Лихач. Він розповів присутнім цікаву свою біографію важчих часів і заспівав кілька повстанських пісень.
  На святковому «Марафоні патріотичної пісні» були присутні  голова Буської РДА Петро Мороз, перший заступник голови РДА Олег Ільків. На пісенний марафон завітав народний депутат України Михайло Бондар, який привітав всіх присутніх з святом і звернувся до сучасних героїв із словами вдячності за те, що вони виконують важливу роль у  важкий для України час. 
 До вітального слова долучився голова районної Спілки політв’язнів і репресованих, один з організаторів свята – Сергій Бондаренко. Під дружні оплески вийшли всі його друзі-побратими, наші захисники: Роман Фурда, Олександр Мошонкін, Андрій Туряниця, Ігор Генза, Андрій  Коваль, Олександр Жовтанецький, Павло Вавринчук  і  наша героїня Майдану – Марія Матвіїв, які разом заспівали «Гімн України», «Там під Львівським замком». У супроводі баяніста Миколи Сироти  Сергій Бондаренко заспівав улюблену пісню своєї бабусі – «Йшли селом партизани». Щирими теплими оплесками присутні і учасники марафону вітали своїх героїв. З вітальним словом виступила Марія Матвіїв. 
  На площу Ринок, де відбувався пісенний марафон прийшло багато бажаючих поспівати патріотичних, духовних, народних пісень. Талановиті вихованці Буської музичної школи – Соломія Крюкова, Бака Марта, Вікторія Чамарник , Вікторія Іваничко (викладач Стефанія Панкевич, яка теж присутнім дарувала пісні про Україну).  В святковий день прийшла привітати наших захисників учасниця проекту «Карооке на селі», яка вийшла у  фінальне змагання –  Ірина Петрович і подарувала свої улюблені патріотичні пісні.
  На «Марафон патріотичної пісні» завітала ще одна чарівна  талановита бужаночка Аліна Кравчук, яка своїм голосом полонила слухачів.  
   Нашу святкову програму продовжили гості з смт. Красне – Софія Степаник з своєю улюбленою піснею та Ольга Гела, яка виконала авторську пісню.
Також нову авторську композицію представив наш бущанин – автор і композитор, музикант Іван Бак.  
 Вже сонечко сховалось, а присутні не розходились їм хотілось співати, прославляючи  Святу Покрову, Україну ї наших захисників. І на закінчення свята всі  присутні заспівали гімн Січових стрільців «Ой у лузі червона калина».      Ведуча і організатор пісенного марафону – директор Буського районного дому Ганна Грушицька подякувала всім хто прийшов на свято, яке відбулось при підтримці Буської райдержадміністрації, Буської районної ради, Буської міської ради.
фото Мирослав ТИМЧИШИН

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ