вівторок, 15 листопада 2016 р.

    «Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її», - говорив Олесь Гончар.  Кожен народ гордий з того, що він має свою державу, свою мову, волю і гарне життя у своїй країні. Кожен народ - патріот своєї країни, він любить її, поважає її закон, і бореться за її незалежність,  волю, якщо того немає.

Такими словами розпочали  літературно – музичну композицію  учні   7-х класів під керівництвом вчителя української мови та літератури Ковальчук Д.П.  та вчителя музики Грушицької М.М.
      Учні розповіли  історію виникнення свята.  Наголосили  на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови.
Незалишилися осторонь і школярі початкової ланки. Учні 3-Б класу та  класний керівник Приставська Л.І. підготували родинне свято: «Без рідної мови, без пісні, без мами  збідніє земля назавжди». У залі лунали пісні, діти читали вірші, розповідали прислів’я. Батьки щиро дякували за гарний настрій та чудове свято.
   Ми всі повинні пам’ятати, берегти  і шанувати свою мову  заради прийдешніх поколінь, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України. 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ