суботу, 12 листопада 2016 р.

 Мова – нетлінне багатство кожного народу, його сила і душа. Пізнання мови не закінчується ніколи. Тільки від нас залежить її розвиток та існування, тільки ми відповідаємо за її збереження перед своїми нащадками. Тому традиційно у Кізлівській ЗОШ І – ІІ ступенів 9 листопада розпочався Тиждень української мови. 

   Цього дня, як і кожного року, учні 5 – 9 класів, учителі, представники сільської громади взяли участь у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності. Активним натхненником та організатором цього дійства виступила директор школи Обаримська Н.В. Семикласники з допомогою класного керівника Сковрінок О.І. підготовили  і випустили стінгазету неймовірних і цікавих фактів про українську мову «9 листопада – День української писемності». Школярі з нетерпінням чекають аналізу радіодиктанту та його результатів.

      -----------------------------------------------------------------------------------
День 9 листопада не пройшов безслідно і у 
стінах НВК «Куткірська ЗОШ І-ІІст.». 

   Учні 7 класу разом із класним керівником Біжко Є.П. провели усний журнал «Спочатку було Слово», де розповіли  про історію створення та проведення свята Дня української писемності та мови, згадали славетного Нестора Літописця, читали вірші та виконували пісні про мову.
  Згодом учні та учителі нашої школи написали радіодиктант національної єдності. Ми не тільки перевірили свої орфографічні навики, а підтримали акцію обєднання навколо слова.
                     Ковальчук О.В., вчитель української мови і літератури

-----------------------------------------------------
Доброю традицією, приуроченою  Дню української писемності і мови  в Олеській ЗОШ І-ІІІ ступенів стало проведення тематичного тижня. 

  Його урочисте відкриття відбулось на загальношкільній  лінійці. У рамках цієї акції учні, учителі, представники громадськості взяли участь у написанні XVI Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який читав автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Затамувавши подих, усі слухали текст «Україна на зламі тисячоліть».   
   Ці миті стали дивовижними та урочистими. Було відчуття та розуміння того , що одночасно у різних куточках України, літера за літерою виводять речення радіодиктанту наші співгромадяни. Виховний захід став ще одним кроком до усвідомлення своєї приналежності до рідного народу та його мови, навчив цінувати красу українського слова, розуміти його самобутність.  

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ