понеділок, 14 листопада 2016 р.

Сьогодні населенні пункти Буського району нагадують постапокаліптичний кінофільм, на вулицях сіл, міста ніде ступити ногами, машини та тротуари ховаються у снігах. Бущина опинилася в епіцентрі снігової бурі, дороги та тротуари засипало снігом, поламані гілки на деревах та перестає ходити громадський транспорт. У районі випала місячна норма снігу.


  У Красному зранку люди були вимушені добиратися на роботу пішки до залізничного вокзалу, оскільки через неочищені дороги транспорту важко доїжджати до місця призначення. У комунальній службі селища пояснили, що вся техніка необхідна у них - на ремонті, лише після звернень мешканців зі скаргами, після обіду знайшовся трактор, який почав розчищати вулиці селища. Тут варто дорікнути, бездіяльністю працівників комунального підприємства, які знову знехтували своїми обов'язками.
  У Буську не краща ситуація: дороги не розчищені і не посипані. Снігу випало так багато, що комунальники міста не встигають його всюди прогорнути, далеко не всі доріжки розчищені й в тому числі, тротуари, тому бущани ходять дорогами. Та й людей у місті сьогодні багато не зустрінеш. Автомобілі, які стоять у дворах накрило снігом товщиною  майже у такий же автомобіль. 
   Синоптики ж прогнозують чотириденний сніговий апокаліпсис по всій території України впродовж 14-17 листопада. Очікуються сильні снігопади та хуртовини, снігові замети, мокрий сніг з дощем та налипання мокрого снігу, на дорогах місцями ожеледиця. Правоохоронці просять водіїв неухильно дотримуватись правил дорожнього руху, бути уважними та обережними за кермом. Та нагадують, що в умовах низьких температур водіям необхідно звертати особливу увагу на підготовку до поїздки на далекі відстані: обов’язково використовувати гуму із зимовим протектором, перевіряти технічний стан своїх автомобілів, заряд акумулятора, тиск в шинах і електрику, наявність засобів для буксировки, по можливості антипробуксовочних ланцюгів. Також,  наголошується у повідомленні, водіям необхідно обов'язково мати з собою теплі речі та інші засоби, які можуть знадобитися у разі виникнення небезпечної ситуації.
Роман МАТВІЮК, фото автора


0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ