вівторок, 15 листопада 2016 р.

Про руйнування та умисне нищення палацу Бадені ми чуємо вже давно. Про це свідчить чисельні пожежі, які щоразу виникають у палацовому комплексі. Міська влада міста обіцяла громаді, що палац Бадені стане візитною карткою для району, натомість, про нього забула. І лише згадує, коли стається підпал.  
   
  Цьогоріч у кінці травня Кабінет Міністрів України підтримав пропозицію Міністерства внутрішніх справ України передати старовинний палац графа Бадені у місті Буськ з балансу МВС місцевій громаді. Деякі місцеві «достойники» на тому зробили піар, мовляв, тепер палац Бадені «заживе».
     «До тих «достойників» можна віднести міського голову Буська, - каже депутат Буської районної ради Василь Кашуба. – Після передачі палацу Бадені громаді, міський голова міста у районних ЗМІ заявляв про грандіозні плани на палацовий комплекс графа Бадені, але за півроку – пальцем об палець не вдарено».
  У нещодавньому коментарі районній газеті «Воля народу» міський голова Ростислав Сліпець спробував знайти пояснення, мовляв, міськрада отримала документальне підтвердження наміру МВС віддати палац лише 4 листопада 2016 року.  При цьому документа на який посилається керівник міста немає опублікованого. 

   За нашою інформацію, ця інформація може не відповідати дійсності, адже чому міський голова заявляє, що документи міська рада отримала за тиждень до пожежі? Чи не дивне це виправдання, мовляв, пройшов тільки тиждень – ми нічого не могли так швидко зробити? 
  Про такі дії нашої міської влади громада Бущини мала б задуматись. Очевидно часті підпали у палацовому комплексі робляться таким чином, бо знайшовся той, хто хоче, щоб ця споруда повністю знецінилась, а земельну ділянку, яка є ласим кусочком у центрі міста, дісталась йому задарма. 

4 коментарі:

  1. Пані Людмило, тут не сміятись потрібно, а плакати над незавидною долею палацу і такими горе керівниками міста і району разом узятих.

    ВідповістиВидалити
  2. Палац переходить у міську комунальну власність а не у районну. Тому рішення щодо нього прийматиме виключно Буська міська рада а не хто інший. І виключно міська рада вправі звертатися навіть в область і Київ з проханням фінансування Палацу, або передати його на баланс Львівській картинній галереї, яка має Олеський замок. Але рішення лише за депутатами Буської міської ради згідно чинного законодавства.


    ВідповістиВидалити
  3. Поки міська рада буде приймати рішення про фінансування чи передачу на баланс Львівської картинної галереї, а районна влада збоку спостерігати, то вже не буде що фінансувати або передавати.Якщо не згорить, то впаде, головне щоб все було "згідно чинного законодавства".

    ВідповістиВидалити
  4. А як хтось інший може приймати рішення окрім власника ??? Міська рада не має над собою вищестоящої організації, тобто є самостійною у своїх рішеннях. Яке право районна влада має приймати рішення без позиції власника. Це перевищення повноважень. Районна влада готова підтримувати рішення Буської міської ради по збереженні палацу. Але проектно-кошторисну документацію має виготовити власник - тобто Буська міська рада. А за порушення закону є покарання, навіть, якщо це самі благі наміри. Читайте ст.. 19 Конституції України. Громада ! Апелюйте до власника !!!

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ