понеділок, 12 грудня 2016 р.

«Я маю право!» - скрізь лунає.
Права ж бо знає дітвора!
Та все частіше забуває –
«Обов’язки виконувать пора!»

Правове виховання - це один з основних напрямків виховання підростаючого покоління, метою якого є формування свідомості учнів і забезпечення на цій основі правомірної поведінки. Право – це важливе досягнення людської цивілізації, яке виникло ще в давнину і протягом тривалого часу впливає і впливатиме на життя суспільства в цілому й кожної людини зокрема.  
От і в Кізлівській школі з 5 по 9 грудня проходив Всеукраїнський тиждень права, в рамках якого відбулися різноманітні заходи.
  В понеділок була проведена загальношкільна лінійка  «Прав без обов’язків не буває», на якій вчитель правознавства, Дяків О.Б., ознайомила з планом проведення тижня, розповіла разом з учнями 5 класу про основні правові зобов’язання учнів.
  У ході Тижня правових знань було проведено правову вікторину в малюнках «Чи знаєш ти свої права?, годину правової абетки «На паралельних дорогах прав і обов’язків », де учні 1-9 класів прослухали цікаву інформацію про права людини, зокрема дитини, переглянули відеоролик «Конвенція ООН  про права дитини», грали гру «Чи добре я запам'ятав свої права», розв’язували вікторину «Казкові герої в країні прав та обов'язків», підспівували пісні на правову тематику, підготовлено буклет Конституційні права дитини», випущено стіннівку «Люблю країну, де є право на ім’я і на родину»
Тиждень правових знань промайнув дуже швидко, але будемо сподіватися на те, що отримані знання та набута під час проведених заходів інформація стане в нагоді не лише учням, які були присутніми на цих заходах, а й їхнім друзям, батькам, просто знайомим. Адже обізнаність у питаннях права робить наше життя більш комфортним та захищеним, а нам надає упевненості в собі. Проведення цих заходів допомагає молоді вирішувати різні проблемні ситуації в рамках закону.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ