вівторок, 13 грудня 2016 р.


13 грудня – одне з великих та улюблених свят: день Святого Андрія Первозванного або, як у народі називають, свято Калити.  Вже доброю традицією  стало святкування  цього  фольклорного дійства і у нашому садочку «Берізка», господарями якого були  вихователі та діти старшої групи.

   Педагоги Наконечна О.М.(ведуча свята), Павлишин Н.Г. (господиня), Литвин Л.М.(музичний керівник), практичний психолог Якимович С.К. (циганка-гадалка,  яка наворожила  усім присутнім гарну долю, щастя, здоров'я  та миру Україні) відповідально поставилися до підготовки святкування, зуміли організувати дошкільнят: дівчата таємничо ворожили, ліпили вареники, хлопці грали на музичних інструментах, виконуючи жартівливі коломийки, жартували, змагалися в народній грі «Калита».
 На вечорницях діти  співали народних пісень, виконували танці з бубнами. Кожен присутній на святі мав змогу хоч на мить поринути у казковий світ давніх обрядів, відчути атмосферу загадковості.
 В цей день  усі  отримали  велике задоволення та насолоду від Андріївських вечорниць, адже у нас була єдина мета –  продовжувати традиції наших предків, збагачувати позитивними емоціями і враженнями дитячі душі, сприяти вихованню любові до нашої  Батьківщини.
Надія Домбровська, завідувач 
ДНЗ «Берізка» м.Буськ 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ