вівторок, 10 січня 2017 р.

Містичне дійство вертепів у Бущині надзвичайно захоплює, чарує дітей і дорослих. Вони залюбки беруть участь в обряді колядування, організації вертепної вистави, що допомагає передачі цих чудових звичаїв з покоління в покоління. Як на Бущині вертепували, - далі у продовженні матеріалу.

«Христос Родився, отворіть двері, отворіть двері, ми йдемо без стриму, ми вам розкажем Веселу новину. Христос Родився!». 
  І завітав Різдвяний дух у селі Кути, де селом пройшов сільський вертеп, з Божим словом, не минаючи жодної оселі, де місцеві ангелочки розповідали про народження Сина Божого.
  Односельчани дякували та частували дітей солодощами та теплим чаєм. Дійство організувала директор Народного дому Людмила Володимирівна Дендюк.

  Вертепне дійство «Дзвони дзвонять» пройшло домівками села Циків і селища Олесько. Учасники драматичного гуртка Народного дому села Циків інсценізували події, які відбувалися у Вифлеємі, розносили радісну новину, веселу коляду з хати до хати. Учасники вертепу бажали господарям веселих свят, смачної шинки і ковбаски.

  Веселі Різдвяні сценки із піснями – колядками розігрують на Бущині майже в кожному селі. Із яскравою Вифлеємською зорею, передзвоном Різдвяних дзвіночків учасники вертепів спішили від хати до хати, щоб першими сповістити людям веселу новину народження Ісуса Христа. 
  «Радуйся, земле, Син Божий народився!».
   Цю радісну звістку, що лунає із  людського серця, несли до кожної оселі також учасники вертепів с.Безброди, Балучин, Куткір, Петричі, Острів, Яблунівка, Кудрявці, Вербляни. 
  Усі вони щиро зичили, щоб разом з народженням Ісуса оселилися в домівках мир Христовий, щастя, радість, достаток та Боже благословення.


0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ