суботу, 14 січня 2017 р.

Сьогодні, в свято Василя, громада селища Красне зібралась для вшанування пам'яті останнього головнокомандувача ОУН-УПА Василя Кука.

  На могилі біля пам'ятника Борцям за Волю України, отець Юрій Толочний відправив панахиду.  Згодом отець поділився спогадами про своє знайомство з Василем Куком на Волині.
   Опісля відбулось громадське віче за участі селищного голови Миколи Чучмана, голови Буського Братства ветеранів ОУН-УПА Мар'яна Длугоша та голови Всеукраїнського об'єднання українок «Яворина» Ірини Сех.
Духовні та патріотичні пісні виконали церковний хор УАПЦ св.Володимира.
   Місцевий педагог Ярослав Стецишин для охочих учасників заходу провів цікаву та пізнавальну екскурсію в історико-краєзнавчому музеї селища. Він ознайомив присутніх з експозиціями, присвяченими звитяжній боротьбі УПА та Василю Куку.
 У приміщенні Красненської селищної бібліотеки для читачів книгозбірні розгорнута книжкова виставка з власної колекції Василя Кука, які подарувала Красненській бібліотеці його племінниця Ольга Приступа. Серед них – спогади Василя Кука про матір Парасковію «Українська скорбна мати», його праця «Генерал – хорунжий Романа Шухевич», а також «УПА в запитаннях і відповідях». Надзвичайно цікавими для читача є книги «Василь Кук – Головний командир УПА» та «Наше життя і боротьба».
   Нагадаємо, головний командир української повстанської армії Василь Кук в тяжкий час, коли Україну заполонили ворожі кати, зумів підняти над рідною землею прапор свободи і незалежності.
Фото Роман МАТВІЮК /Буський медіа портал/

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ