понеділок, 16 січня 2017 р.

Депутати Буської районної ради ініціюють звернення до вищого керівництва держави щодо формальної боротьби з корупцією.
Президенту України
Петру Порошенку
Голові Верховної Ради України
Андрію Парубію
Прем’єр-міністру України
Володимиру Гройсману
Прокурору України
Юрію Луценку

ЗВЕРНЕННЯ

Щодо формальної боротьби з корупцією

  Ми, депутати Буської районної ради, звертаємо Вашу увагу на те, що на даний час правоохоронні органи розгорнули на перший погляд масову кампанію боротьби з корупцією, скеровуються до суду сотні (якщо не тисячі в межах України) Протоколів про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого частиною 2 статті 172(7) Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» за підписами оперуповноважених Управлінь захисту економіки Національної поліції України. І в тій масі протоколів фігурують, як не депутати місцевих рад, то керівництво органів місцевого самоврядування. Тип порушень практично один – конфлікт інтересів.
  А справа в тому, що якщо депутат голосує за кошторис на утримання галузі у якій працює, чи конкретної організації, він, як наполягають правоохоронні органи, зобов’язаний на підставі частини 2 статті 35 Закону України «Про запобігання корупції» заявити про конфлікт інтересів. Заява про конфлікт інтересів члена колегіального органу заноситься в протокол засідання колегіального органу. Відповідно, після такого голосування, якщо така заява не вписана, депутата вважають корупціонером. Більше того. Якщо депутат (керівник органу місцевого самоврядування) не бере участі у голосуванні чи утримується з питання виплат, які стосуються його особисто на підприємстві, організації, у якій він працює, але його заява про конфлікт інтересів не вписана в протокол засідання, такого депутата правоохоронні органи теж вважають корупціонером і складають відповідний протокол незалежно від його голосування. До прикладу, на Львівщині судять навіть директора школи, який проголосував за виділення коштів на свою школу, не дивлячись на те, що у даних коштах не було виплат йому особисто. Правоохоронні органи також вважають його корупціонером.
  Таким чином, план по виявленні корупціонерів не просто виконується, а перевиконується в десятки разів. Кращі борці з корупцією (які перевиконали план) отримують нагороди і доводять, що недаром представники управлінь захисту економіки Нацполіції отримують зарплату мінімум у тричі більшу ніж голови районних рад. Попри те, викликає сум, що реальні злодії непокарані. Ті, хто вкрали мільйони насолоджуються життям. Ніхто не питає, яким чином зароблені величезні кошти з шістьма нулями, які, згідно поданих декларацій, чиновники вищих рангів, судді, прокурори, окремі депутати ВР тримають у валізах? Хто захистить обдурених вкладників банків, яких не включають на виплату через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб через те, що, до прикладу, вкладникам банку Михайлівський у приміщенні банку працівники банку видавали депозитні договори без печатки банку, використовуючи пов’язані з банком фінансові компанії.
   А навіщо напружуватись, якщо можна знайти депутата місцевої ради, де його заява не вписана в протокол сесії. І навіть не важливо, що він не голосував по даному рішенні. А Європі представляється загальна статистика корупційних справ.
   Враховуючи вищевикладене, просимо надати відповідь з даного питання та розглянути зазначене звернення на засіданні профільного комітету Верховної Ради України.
   З повагою голова ради                              Богдан Глова

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ