понеділок, 30 січня 2017 р.

Львівська Громадська організація «Форпост», яка за своєю суттю є Спілкою учасників війни з російськими окупантами, провела для своїх побратимів – демобілізованих воїнів АТО – реабілітаційну, патріотично-пізнавальну, краєзнавчу мандрівку по мальовничих ділянках північної частини Подільської височини Буського та Золочівського районів, що є територіями Національного природного парку «Північне Поділля».

   Під час мандрівки, яка розпочалася із села Волуйки Буського району, демобілізовані воїни АТО оглянули місцевість, де 30 червня 1941 року мешканці села насипали величавий пагорб із хрестом на честь проголошення Ярославом Стецьком у Львові Української держави. Однак за радянських часів цей символічний меморіал було знищено, передає власкор ІА ZIK.
   Також учасники мандрівки побували в автентичному буковому лісостані та відвідали комплексну ботанічну пам’ятку природи «Гора Маркіяна Шашкевича», що в народі називається Підлисецькою горою та ще Білою. На цій вершині працівники НПП «Північне Поділля» розповіли воїнам АТО про будителя національної свідомості українців Галичини отця Маркіяна Шашкевича. Біля величавого пам’ятного хреста, встановленого на горі на честь 100-річчя від дня народження отця Маркіяна мандрівники-АТОшники помолилися і радісно та голосно заколядували. А ще вони мали нагоду послухати цікаву розповідь про географію цього унікального краю. Адже саме тут найчіткіше видно, де закінчується Подільська височина і починається Мале Полісся. Окрім того, воїни АТО багато цікавого дізналися про Головний європейський вододіл, який у цій місцині ділить водні потоки річок на два басейни – Чорного і Балтійського морів.
  Сповнені неабияких вражень від спілкування із живою природою та з легкою приємною втомою, у післяобідню пору мандрівники повернулися на базу, де, після перепочинку, ще мали нагоду розважитися катанням на санках по санній трасі, підготовленій членами ГО «Форпост».
  До речі, демобілізовані воїни АТО, котрі взяли участь у мандрівці, захищали нашу Україну в різних воєнізованих підрозділах на Сході. Їх об’єднує Революція Гідності. Всі вони були активістами 40  сотні Самооборони Майдану. З Майдану вирушили на Донбас, коли там почалася війна.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ