пʼятницю, 20 січня 2017 р.

У п’ятницю, 20 січня Бузеччина відсвяткувала чергову історичну дату нашої держави – День Соборності України. У приміщенні Буської музичної школи відбулася святкова урочиста академія з нагоди 98-річниці Дня Соборності України, яке ми традиційно відзначаємо 22 січня. На заході були присутні працівники районної та міської рад, районної державної адміністрації, установ, організацій міста та громадськість району.

  З вітальним словом до громади звернувся голова Буської районної ради Богдан Глова. У своєму виступі з нагоди свята, він детально окреслив історію подій цього часу. Зокрема торкнувся підготовчого процесу перед проведенням самої злуки ЗУНР та УНР, акцентував виступаючий і на проблемах, зокрема нападах ворогів на молоду українську державу, як зі сторони заходу, так і сходу. Саме через це був пришвидшений процес об’єднання. Окреслив передумови попереднього існування двох українських формацій, як ЗУНР так і УНР.
  Під час заходу було покладено квіти до пам’ятника Незалежності України. Цю почесну місію учасники зібрання доручили представникам молодого покоління.
   Згодом відбувся святковий концерт, який підготували кращі творчі колективи народних домів та Буської музичної школи. Зокрема, виступили Народний ансамбль пісні та музики «Перевесло» НД смт.Олесько (кер.Є.Гнатюк)Народний вокальний чоловічий ансамбль «Січові Стрільці» (кер.Р.Ладига), Зразковий ансамбль народного танцю «Нові зірки» (кер.М.Зеленська), Зразкова хореографічна студія «Арніка» (кер.А.Діяк), Жіночий вокальний квартет у складі Лесі Паливоди, Катерини Гачкевич, Оксани Рутецької та Марії Камінської та Народний хоровий колектив працівників культури Буського РНД (кер.М.Іванів).
   Пісню «Україна колядує» виконали Юлія Павлик та Анастасія Мороз, а пісню «Подія» заспівала Стефанія Панкевич, колядка «Прилетіли ангеляти» прозвучала у виконанні Тетяни Турчиняк. 
 Ведучими святкового дійства були методист Буського РДН Любов Огороднік та Ігор Стефанюк.
  Завершився захід спільним виконанням пісні «Боже, великий, єдиний».

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ