неділю, 19 лютого 2017 р.

«Вони ще гинуть, отже – молоді» – сказав поет. І справді, більшість полеглих на Майдані Героїв лише починали жити. Сьогодні вони охороняють Україну з Небес, а ми тільки починаємо розуміти значення їхнього чину для всіх нас – подвигу, завдяки якому народилась нова незалежна Нація. Досі невідомо, скільки ж сміливців поклали життя у протистоянні з жорстокістю та свавіллям диктатури, але ми свято берегтимемо пам’ять про кожного з них – знаного і незнаного. Сьогодні, у День Героїв Небесної Сотні, красненці, як і три роки тому під час Революції гідності, зібрались, аби вшанувати усіх полеглих захисників держави, справедливості, свободи.

   Біля могили Василя Кука та Борцям за волю України у 2015 році було відкрито стенд пам’яті Небесній Сотні. Відтоді кожен, хто проходить повз нього, зупиняється і складає молитву пам’яті за українців, які поклали своє життя. Сьогодні, як і щороку, громадськість, представники влади, учні шкіл прийшли зі свічками до цього пам’ятного знаку. Духовні отці селища Юрій Толочний та Степан Жукровський відслужили панахиду та змовили молитву за невинно убієнних Героїв. Вони звернулись до громади та наголосили, що історія постійно випробовує українців, однак своєю мужністю і відвагою ми завжди здобували перемогу над ворогом, тож наша держава обов’язково подолає загарбників, а пам’ять про полеглих Героїв Майдану та бійців АТО завжди житиме у наших серцях.
   Селищний голова Красного Микола Чучман згадав події революції Гідності та наших земляків учасників тих подій. На Майдані Гідності були і наші односельчани, які будували барикади та готували коктейлі молотова, були на передовій в найстрашніші моменти. Щиросердечно подякував красненцям, які не лишились осторонь. 
 Сьогодні ми можемо зараз – зробити так, щоб людські жертви не були даремними. А тут уже все залежить від кожного з нас. Треба ламати і перебудовувати себе та свій світогляд і зробити це просто необхідно.
  Опісля чоловічий хор церкви св.Володимира заспівав патріотичну пісню. Завершився захід виконанням Гімну України.








0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ