понеділок, 27 лютого 2017 р.

Вимоги до сучасних бібліотек змінюються, тож, аби зацікавити читачів, бібліотекарі мають бути креативними та оригінальними. Відтак у районній книгозбірній Буська відбулось справжнє свято –відкриття бібліокафе «Книжкові смаколики».

  Ідея створити кафе виникла як бажання запровадити новітній формат спілкування з читачем, заохочення до читання, привернення уваги громади, яку обслуговують бібліотеки. Форма заходу була побудована за типом кафе, де в меню замість страв подаються книги. Основне гасло бібліокафе – «Читай!Спілкуйся!Смакуй!».
   Перший бібліофуршет присвятили творчості видатної української поетеси Лесі Українки, день народження якої припав цьогоріч на суботу, 25 лютого. В урочистому відкритті кафе взяли участь активні читачі районної бібліотеки, паралімпійський чемпіон, бущанин Антон Дацко, представники від районної влади – перший заступник голови Буської районної ради Роман Фурда, начальник відділу культури й туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька, головний спеціаліст відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА Сергій Пенцак, а також секретар Буської міської ради Людмила Рудіон, журналісти районних ЗМІ, почесна гостя зі Львова, письменниця й громадська діячка Оксана Думанська.
   У меню подавалися: страва від гурмана «Смачні літературні родзинки «Лесин дивосвіт» (листування Л.Українки) від львівської письменниці Оксани Думанської та поетично-музичний десерт, створений з мелодійних віршів Л.Українки. Затишну, домашню атмосферу створювали як невимушене спілкування учасників бібліокафе за чашкою ароматної кави, так і поетично-музичне обрамлення дійства, над яким попрацювали працівники Буської ЦРБ, районного Народного дому, а також бібліотекар філії с.Задвір’я Марія Дума разом зі своїми юними акторами Вікторією Гнидою (Мавка) та Володимиром Іваніцьким (Лукаш). 
  Сподіваємось, що воно стане осередком літературно-мистецького життя краю. Зустрічі в бібліокафе відбуватимуться час від часу: коли будуть з’являтися літературні приводи чи цікаві події. Меню завжди буде різним та, задля теплої розмови, обов’язковими у ньому є кава та чай. Вимоги до наших відвідувачів такі: любов до книги, гарний настрій, креативність, готовність до спілкування.
Леся Вовк, зав.методичного відділу Буської ЦРБ

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ