неділю, 26 березня 2017 р.

Під такою назвою у рамках методоб’єднання класних керівників відбувся виховний захід у 8 класі Гумниської ЗОШ І-ІІ ступенів. Школярі під керівництвом Іванів Богдани Володимирівни запросили присутніх на  кулінарне свято.

   Бербека Віра та Красіцкий Олег розповіли про традиції випікання хліба у різних регіонах України та презентували рецепти приготування традиційної здоби .
    Стіл під назвою «Добрий борщик» представляли Гілевич Мар’яна та Литвин Назар. Діти не лише повідали про складові традиційної страви, а й особливості подачі на стіл у Карпатах, на Полтавщині та Поділлі. 
    «Каша – мати наша». Саме так називався стіл, який був багатий стравам, основою яких були гречана, пшоняна, рисова, горохова каші. Іванів Юлія запросила хлопців взяти участь у конкурсі «Розділи крупи», умовою якого було відокремити гречану крупу від рисової. Між собою змагалися і чудово справилися зі завданням Диба Ігор та Макітра Олександр.
 «Варенички непогані, варенички у сметані». Сюлковська Ольга та Макітра Олександр не лише розповіли про різноманіття начинок для вареників, а й розкрили секрети приготування страви у своїх сім’ях. Справжньою кульмінацією свята став конкурс, під час якого дівчатка демонстрували свої вміння ліпити вареники.
    Босак Марія представляла стіл, на якому почесне місце займали галушки. Адже усім відомо, що «галушечка – гостю душечка». Дівчинка не лише назвала безліч рецептів, а показала горщики, у яких слід подавати цю смачну страву.
   Під завісу дійства щедрі господиньки пригощали гостей традиційними українськими стравами.
   Опісля класні керівники обмінялися враженнями про виховний захід. Керівник методичного об’єднання класних керівників школи Іванів Богдана Володимирівна запропонувала для обговорення  тему «Плекаймо патріотів України», адже виховувати дітей на історичній пам’яті роду, звичаях і традиціях українського народу, прикладах сучасного патріотизму – одне із ключових питань виховного процесу сьогодні.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ