пʼятницю, 31 березня 2017 р.

Власники нелегальної зброї можуть здати її до районного відділу поліції в квітні та уникнути кримінальної відповідальності.

   З 1 квітня на теренах Бущини, як і в усій державі, стартує місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.
    Ті громадяни, які добровільно принесуть поліції незареєстровану зброю, не лише уникнуть відповідальності, але й після оформлення відповідних документів отримають можливість зареєструвати її в особисту власність і використовувати на законних підставах.
   Нагадуємо мешканцям Буського району, що за нелегальне зберігання зброї Закон, зокрема ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Водночас, згідно з ч.3 цієї ж статті ККУ, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.
   Здати нелегальну зброю громадяни можуть в підрозділи дозвільної системи районного/міського відділу поліції за місцем проживання.
Іван ДМИТРАШ, старший  інспектор з контролю 
за обігом зброї у сфері дозвільної системи 
Буського відділення поліції Кам'янка-Бузького 
ВП ГУ НП у Львівській області, старший лейтенант поліції

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ