четвер, 16 березня 2017 р.

Бродівський районний суд 2 березня засудив до одного року умовно колишню в. о. директора ДП «Буське лісове господарство» Н.С. за розбитий у вихідний день службовий автомобіль, ремонт якого обійшовся держпідприємству у 32,2 тис. грн. Крім того вона заплатить 15 тис. грн матеріальної шкоди. Про це повідомило антикорупційне видання «Наші гроші. Львів» з посиланням на вирок.

   У 2014 році жінка працювала у ДП «Буське лісове господарство» на посаді головного лісничого, а з 1 серпня до 23 вересня виконувала обов’язки директора підприємства. 24 серпня 2014 року, у День Незалежності України, вона потрапила в ДТП на службовому автомобілі Skoda Superb 2005 року випуску.
За версією обвинуваченої, вона разом з водієм їздила на нараду до Львова і в той день мала заплановану зустріч із менеджером з постачання Перечинського лісохімічного комбінату, яка так і не відбулась. Як пояснила суду Севастянюк, після зустрічі у Львові водій повернувся до Буська маршруткою, а автомобіль нібито припаркував на Сихові. Сама ж Севастянюк громадським транспортом з’їздила до Ковеля, а на зворотному шляху забрала службове авто і ним вирушила до Буська. На ділянці дороги Львів – Буськ вона ніби то зупинилась у придорожньому кафе. У цей час хтось пошкодив автомобіль – винуватця ДТП на місці не було.
   Однак, версія Севастянюк щодо розвитку подій не співпала з показами іншого учасника ДТП. Власник Toyota Highlander у суді заявив, що ДТП трапилась на кільцевій дорозі у Львові і винуватцем пригоди була саме Наталія Севастянюк. За його словами, вона в’їхала у задню частину його автомобіля. Свідок не зміг сказати, хто був за кермом, але до нього підійшов чоловік, який запропонував відшкодувати збитки без оформлення ДТП, на що він погодився.
   За ремонт пошкодженого в ДТП службового авто Skoda Superb лісгосп заплатив 15,5 тис. грн чернівецькій СТО, а 32,2 тис. грн за запчастини – львівському ПП «АртАвто», де автомобіль перебував впродовж шести місяців.
   Однак, як з'ясувалось під час судового розгляду, в Чернівцях ремонтували саме Toyota Highlander. Однак сама Севастянюк попросила на СТО вписати в чек її службовий автомобіль. Хоча її авто насправді ремонтували в ПП «АртАвто» у Львові.
   Таким чином Севастянюк коштом підприємства відремонтувала два автомобілі – свій службовий, та Toyota іншого фігуранта ДТП.
   Суд визнав Севастянюк винною у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та призначив їй однин рік ув'язнення з позбавленням права обіймати посаду протягом року. Однак жінку звільнили від позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік.

   За даними бізнес-пошукової системи YouСontrol, Н. С. є співвласницею та керівницею ТОВ «Форестур», що займається лісозаготівлею. Партнером по бізнесу виступає Катерина Лепех, котра на останніх місцевих виборах балотувалась в депутати Золочівської міськради від «Народного контролю».
За матеріалами Zaxid.net

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ